The social network

picture picture picture picture
logo

De status en de vooruitzichten van de ontwikkeling ...

Het toerisme is een van de meest effectieve en meest veelbelovende sectoren van de economie, die is op de economische prestaties heeft overtroffen zelfs de auto-industrie en was de tweede plaats nadat de computer. Inkomsten uit toerisme in de wereld steeg met 300 keer in 50 jaar - vanaf US $ 2 miljard in 1950 tot US $ 600 miljard in 2000.
Studies van de World Tourism Organization (WTO) de gelegenheid bieden om te beweren dat de groeitrend van de toerisme-industrie zal in de toekomst.

Van 2000 tot 2020 is naar verwachting toeristen te verhogen met 200%. Meest bezochte landen in de wereld tegen 2020 zal zijn, experts voorspellen dat China, USA Frankrijk, Spanje.
In de afgelopen jaren is aanzienlijke vooruitgang geboekt in de ontwikkeling van de toeristische sector gemaakt Polen. Al in 1985 en 1990, volgens de WTO, het land gerangschikt 17e en 19e plek in Europa om toeristen te ontvangen.

En in 1996, Polen is gestegen naar de zesde plaats, met 19,4 miljoen mensen. en ontvangen US $ 8,4 miljard aan inkomsten. Echter, al in 2002, Polen heeft verdiend in inkomend toerisme is veel minder dan in de 1992e - US $ 4,5 miljard, met 13,98 miljoen toeristen in Europa en afwerking op de negende plaats. Voor Polen wordt gekenmerkt door een bijzonder groot aantal bezoekers - toeristen die blijven niet voor de nacht.
In Rusland, de toeristische activiteit is in het proces van hervorming en ontwikkeling.

Bestaande toeristische mogelijkheden niet volledig benut, maar de dynamiek van de toeristische markt van Rusland getuigt van de groei van trends in het aantal toeristen in het algemeen, en buitenlandse - in het bijzonder.
Analyse van de beginselen van de organisatie van de toeristische industrie van de landen die ontwikkelde industrie Toerisme, brengt de behoefte aan staatssteun van de ontwikkeling van het toerisme in Rusland, met name in de informatie-en promotionele activiteiten.

Een van de veelbelovende gebieden voor de ontwikkeling van toerisme te stimuleren in Rusland, het verhogen van inkomsten in buitenlandse valuta van de toeristische activiteiten, verbetering van de markt de infrastructuur, naar onze mening, het creeren van speciale economische zones voor toerisme en recreatie. Een belangrijke taak van het functioneren van deze zones moet zijn om de voorwaarden voor de geleidelijke verspreiding van de meest effectieve elementen van het marktmechanisme van economische zones in de omliggende regio's en de economie van het land te verzekeren.

De ontwikkeling van de toeristische sector als een zeer winstgevende sector van de economie is een belangrijke factor in sociale ontwikkeling en culturele ontwikkeling van Rusland met behoud van haar identiteit en nationale essentie, harmonieuze integratie van Rusland in de wereld en de globalisering processen gumanizatsionnye.
Bron: Travel Library
Auteur: Mironov, JB

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.