The social network

picture picture picture picture
logo

Guyana

Guyana - een land in het noordoosten van Zuid-Amerika. In de taal van de lokale indianen woord "Guyana" betekent "land van vele wateren." De hoofdstad van het land - Georgetown (bijna 200 duizend inwoners). Guyana is een lid van het Gemenebest van Naties onder leiding van Groot-Brittannie.

De eerste inwoners van Guyana waren indianen van de stam van Arawaks en de Cariben, die nog steeds leven in de bossen van het zuidelijke deel van de staat. In de late 16e eeuw. de eerste kolonisten in Guyana waren de Nederlanders, werden ze gevolgd door de Engels en Frans, die slaven uit Afrika om te werken op plantages. In 1834, na de afschaffing van de slavernij in het land begonnen te komen van het werk China, Portugal en India.

De nakomelingen van de Indiase kolonisten en nu vormen de grootste etnische groep en zijn de eigenaren van veel bedrijven en bedrijven. Geen wonder dat Guyana wordt genoemd "het land van de zes volken." In 1814 was ze een kolonie onder de naam Brits Guyana. Tijdens de Tweede Wereldoorlog in Brits Guyana heeft versterkt de Amerikaanse en Canadese hoofdstad.
  In 1953 heeft de regering de eerste grondwet van Brits Guyana, en creeerde de lokale overheid. In 1966 werd het land een onafhankelijk land genaamd Guyana.

Noord-en noord-oosten grondgebied van de staat te bezetten moerassige laagland bedekt met mangrove bossen. In het centrale deel en is gelegen in het zuiden Guyana Highlands (hoogte tot 2772 m). Het land neemt veel rivieren, meren, watervallen: Gelegen aan de River Falls Potaro Kayechur (breedte 90 m, 226 m valhoogte), dat werd een plaats van verering van de Indianen in Guyana.

Klimaat sub-equatoriaal (gemiddelde temperatuur aan de kust tot 28 ° C). Het regenseizoen duurt van april tot augustus en van november tot januari, regen valt tot 2230 mm per jaar.
  Voortdurend vochtige groenblijvende bossen op rood-geel bodems met een waardevolle boomsoorten (okoteya of betabara - de basis van de export, roos, rode boom, enz.), vertegenwoordigen de vegetatie van het land.

Bossen bedekken 87% van het grondgebied, bezetten alle laagland en vochtige berghellingen. Savanne met groepen mavrikievoy palm domineren het noorden en noord-oosten, op de verhoogde delen van de kust (de zogenaamde vlakbij Savannah River Berbice en savanne Ituni) en op de zandstenen plateau van zuid-westelijke deel van het land (Rupununi savanne). De fauna is zeer divers. In de bossen worden bewoond door de jaguar, poema, apen, tapirs, stekelvarkens, luiaard, slangen.

In de savanne leven antilopen, herten, miereneter, gordeldier. Een van de meest voorkomende vogels papegaaien, kolibries, arenden. De rivieren zijn rijk aan vis (Arapaima, de Caraiben, piranha's, enz.), zeewater - zoals garnalen en krabben.

Guyana - het enige land in Zuid-Amerika, waar de voertaal Engels is. Sommige Britse douane, zoals cricket, is nog steeds niet vergeten. Moderne Guyana heeft meer gemeen met de Caribische eilanden dan in andere landen in Zuid-Amerika. In de hoofdstad, vele houten structuren van de Britse koloniale architectuur. Meer dan de helft van de bevolking is Indianen, en hun hoofdberoep - de landbouw.

Ongeveer een derde van de bevolking zijn negers wonen in stedelijke gebieden. Andere bewoners - mulatten en mestiezen. Alle grote steden, waaronder de hoofdstad, gelegen in de kustzone.
  De basis van de economie zijn mijnbouw en landbouw.

Guyana is de wereldleider in bauxietwinning, zijn er ook reserves van mangaan en ijzererts, goud en diamanten. Bossen zijn een bron van waardevolle hout. Het belangrijkste gewas is suikerriet groeit aan de kust, die vervolgens wordt verwerkt tot ruwe suiker molens en suikerstroop.

Daarnaast is de gecultiveerde rijst, bananen, mais, citrusvruchten, koffie. De ontwikkeling van de visserij en begrazing.
  Bron: "Atlas van de Wereld"

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.