The social network

picture picture picture picture
logo

Verenigde Staten van Europa

De crisis veroorzaakt door de EU, vooral, "imperial overstretch" van de Europese structuren. Ambitieuze plannen voor de Europese leiders, die van plan om een ??Verenigde Staten van Europa te creeren en uit te breiden alliantie bijna tot aan de grenzen van het voormalige Romeinse Rijk, kwam tot de weerstand van de volkeren. In de eerste plaats, de volkeren van de staten die waren voortdurend te betalen voor rasshirenie.Krizis EU vooral te wijten aan "imperial overstretch" van de Europese structuren.

Ambitieuze plannen voor Europese leiders, die van plan om een ??Verenigde Staten van Europa te creeren en uit te breiden alliantie bijna tot aan de grenzen van het voormalige Romeinse Rijk, kwam tot de weerstand van de volkeren. In de eerste plaats, voor de bevolking van die staten die waren constant betalen voor rasshirenie.Lyubaya rijk universeel.

Echter, het rijk in haar ontwikkeling afhankelijk is van een "core mensen", de mensen die zijn voorzien van de ultieme last van de keizerlijke dienst infrastructuur - een essentieel onderdeel van het betalen van belastingen, die in het leger. "De kern volk 'echter niet alleen is het keizerlijk last, maar ook ontvangt en basic voorkeuren in de vorm van de beeindiging van de oorlog aan haar grenzen, duurzame ontwikkeling en t.p.Chislennost staaf mensen moeten niet minder dan 50% van de totale bevolking van het rijk. Anders wordt het moeilijk om de eenheid van de staat te handhaven, omdat er een conflict tussen de "kern volk 'en de volkeren van de keizerlijke periferie.

Het resultaat - het uiteenvallen van het rijk imperii.Elita gebaseerd op het principe: 50% van de samenstelling - "de mensen van mediation '(die op gelijke afstand zijn van alle leven op zijn grondgebied van etnische groepen). De resterende 50% - andere volkeren van het rijk, niet met uitzondering van de kern. Deze structuur dient te worden opgenomen in het mensen voelen zich niet helemaal onderworpen narodom.Ot kerntheorie - in de praktijk.

Laten we eens zien wat er gebeurt in Europa. De rol van de centrale mensen in Europa speelde een Frans-Duits blok. Beide staten zijn van oudsher "duwers" van de Europese integratie, de traditionele domein, waar omheen een enkel Europa te creeren.

Aan het begin van de Europese integratie, Frankrijk en Duitsland duidelijk gedomineerd hem uit de economische en de demografische oogpunt. Dan is de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal Gemeenschap had slechts zes lidstaten - Frankrijk, Duitsland, Italie, Belgie, Nederland en Luxemburg. Europa geleidelijk uitgebreid, en omvatten nieuwe landen. Tegen het midden van de jaren '90 van de vorige eeuw de bevolking was 374 miljoen mensen. Van deze, de bevolking van Frankrijk en Duitsland - ongeveer 140 miljoen mensen.

Gezien de economische kracht van de Frankrijk en Duitsland, dat was genoeg. Daarnaast is de Frans-Duitse blok waren veel EU-landen zoals Italie is nog steeds hetzelfde staat of de Benelux. Deelnemen aan de 90 nieuwe leden - de landen van de "oude Europa" maakt weinig verschil, omdat ze cultureel dicht bij de Frans-Duitse blok, economische ontwikkeling, en, belangrijker nog, weinig mensen naseleny.Rol tussenpersoon beweerden Brusselse bureaucratie, die beweerde de belangen van heel Europa te vertegenwoordigen.

De "mensen van Brussel" was geenszins geneigd om de democratie. Europese Commissie voorzitter gekozen door het Europees Parlement met de indiening van de Raad van staatshoofden en regeringsleiders van Europa. Democratie in de Europese Unie en niet ruiken. In elk geval, de Europese Commissie-voorzitter precedenten zorg van invloed op de verkiezingsuitslag in de "Free Europe" was het niet.

Regeringsleiders van de EU is een bureaucratische instantie, is nauw verweven met de regeringen van de leidende Europese mogendheden, en bijna niet afhankelijk is van izbirateley.Nogi breken onder de kameel, als Old Europe heeft in haar lidmaatschap landen van Oost-Europa. De bevolking onmiddellijk verhoogd tot 500 miljoen mensen. Oost-Europa werd al snel onderontwikkelde periferie van de Europese soyuza.V deze situatie heeft het domein niet in staat geweest om de toegenomen belasting te weerstaan.

Na een traditioneel zwak economisch Griekenland, Spanje en Portugal een hele regio toegevoegd - de Oost-Europa. De eetlust van de Europese elite is niet beperkt tot de protestants-katholieke Oost-Europa. Het was de bedoeling dat de EU-orthodoxe Roemenie en Bulgarije te nemen. En nog belangrijker - de Europese bureaucraten begon te praten over Turkije, met zijn 80 miljoen inwoners en zelfs Oekraine, met zijn 45 miljoen Beide landen in termen van bevolking zijn ongeveer gelijk in Oost-Europa.

En betalen voor de uitbreiding waren de bewoners van een domein - eenvoudige Fransen en Duitsers, die moet in het reine komen met de totale liberalisering van de economie en de dalende levensstandaard. In de nabije toekomst verenigd Europa niet breng ze alleen maar stijgende kosten en gebrek aan inkomsten. De referenda in Frankrijk en Nederland toonde aan dat mensen in West-Europa niet willen voor de uitbreiding te betalen zonder dat enig voordeel van.

Frans pro-Europese elite werd aangereden in de maag op haar eigen als de Europese elite naroda.Pochemu miste de kick en de totale crisis domeinnaam geslaagd voor haar? Zij eraan herinnerd dat de huidige politieke elite van Europa - de opvolger van de elite van de vorige eeuw. In die tijd West-Europa werd gedomineerd door Amerikaanse en Europese politici weten dat in geval oom crisis in Washington niet zal de golf toe te staan. Psychologisch, de Europese leiders het gevoel dat ze "geplant" hun volk heerschappij van buitenaf.

Hun psychologie is vergelijkbaar met de psychologie van de pro-Sovjet-leiders van Polen, die begreep dat er altijd zal zijn aan de macht, terwijl er van de Sovjet-Unie. Ook West-Europese politici zijn van mening dat de vestiging altijd. Zo ontstaat een soort van psychologie, "isolatie van de mensen." Plus moet rekening worden gehouden met en gerontocratie traditioneel kenmerk van de Franse heersende elite. Het is verschrikkelijk om te zeggen, de huidige Franse president Jacques Chirac werd voor het eerst premier van Frankrijk terug in 1974!

En benoemde hem tot president Valery Giscard d'Estaing, de vader van de Europese Grondwet. Zoals je kunt zien, het duurde 30 jaar, en de Franse politieke landschap is niet veel veranderd. Natuurlijk kunnen politici niet opslaan shirakovskogo flexibel inspelen op de kiezers, vooral als het gaat om buitenlands beleid - de eeuwige patrimonium van de elite, maar geen mensen.

Natuurlijk, de leiders van Europa kan nog hoop ratificatie van de Grondwet, ondanks het verzet van hun volkeren. Maar hopen dat dit niet hoog. Ondanks de jarenlange gewoonte van een verblijf in de wandelgangen van de macht, kunnen ze niet negeren democratie. Chirac en Schroder populariteit sterk gedaald.

Duitse oppositie is om voorzichtig werpt de vraag van de weigering om de Europese Grondwet te ratificeren in Duitsland. President van het Duitse Horst Kohler heeft geweigerd om de wet te ondertekenen over de ratificatie van de Grondwet als gevolg van de rechtszaak met het Grondwettelijk Hof ingediend door de gedeputeerde van de CDU Gauvaylerom Peter, die gelooft dat de grondwet moet worden geratificeerd door een referendum. Zo, de Duitse oppositie ging naar het kamp van Euro-sceptici.

Ondertussen vervroegde verkiezingen kunnen worden gehouden in Duitsland in september van peilingen van dit jaar en versla Schroeder getipt met verwoestende score die, uiteraard, niet de kans op adoptie Konstitutsii.Odnako Domain crisis te verhogen wordt niet alleen veroorzaakt door interne oorzaken, en roekeloos uitbreiding van de Europese Unie, maar ook externe oorzaken. Voortdurend groeiende economische macht van China zal vroeg of laat te maken van de ontwikkelde westerse landen om een ??nieuwe tactiek in het gezicht van de economische dreiging van China te ontwikkelen.

De Chinese economie heeft het potentieel om 50% van de wereld te bereiken. China kan gemakkelijk ongeveer vijf keer zo inferieur aan hem in de Verenigde Staten bevolking. Het is dus mogelijk dat de VS en Europa kunnen gaan naar een nauwere vorm van integratie, om te compenseren voor de groei van de Chinese moschi.Poetomu Europese Unie kan niet aansprakelijk worden gesteld als een onafhankelijke supermacht en kan geabsorbeerd door een groter geheel, de voorwaardelijke 'West', waarin ook de Verenigde worden Staten, Canada, Europa en (fantaseren), Rusland.

Op de Verenigde Staten en Europa kan 800 miljoen e entiteit in staat is vrijwel gelijk aan China te confronteren met de 1,3 miljard naseleniya.Poka als EU wordt geconfronteerd met een aantal mogelijke manieren razvitiya.A te maken. Brokkelig Europa. Volg de logica van de Amerikanen, Britten en hun bondgenoten binnen de EU en uitgegroeid tot een amorfe losse formatie, "gemeenschappelijke markt", die wordt aangestuurd vanuit buiten de Verenigde Staten en klaar is, indien nodig, beter te integreren met hen.

Als dit plan niet een belangrijke rol spelen, hoe veel staten zal worden aanvaard in de EU. Integendeel, hoe meer hoe beter. Brokkelig Europa, Europa - een gemeenschappelijke markt zou geinteresseerd zijn in het nemen van Turkije, Oekraine en zelfs Rusland. Waarom niet?

Natuurlijk, dat Europa zal de VS domineren als een buitenlandse geconsolideerde entiteit en het Verenigd Koninkrijk. Duitsland en Frankrijk te worden junior partners van de Amerikaans-Britse alliantie in de "zuid-westelijke deel van Europa." In Europa kan krijgen op het losse tegelijkertijd een heleboel van valuta systemen kan lang bestaan ??bepaalde barrieres en, belangrijker nog, er zal een sterke centrale regering.

Dit betekent dat ze rekening houden met de belangen van de volkeren van het domein, bang sinistere schaduw van de "Poolse elektricien" (figuurlijk beeltenis van de goedkope arbeidskrachten uit Oost-Europa). B. Opgesplitst in regio's. Deze optie is vergelijkbaar met optie A. Het enige verschil is dat onder dit scenario in Europa zijn er tegenstrijdige regionale blokken, zoals blok landen van Oost-Europa, de voormalige Frans-Duitse blok, Groot-Brittannie en zijn bondgenoten, etc.

Veel zin in een dergelijke splitsing is niet zoals het werkelijk bedreigt Europa is niet de crisis en desintegratie. Wat in deze situatie zal niemand gaan (inclusief alle dezelfde factor van China, evenals het feit dat de kleine landen in de wereld markt van vandaag niets mee te maken heeft). C. Het creeren van een enkele staat. In dit geval zal Europa de tijd hebben om een ??barriere verlenging in, tot de opname uit te stellen in zijn lidmaatschap van Turkije en Oekraine.

Immers, de realisatie van het Amerikaanse plan, "overvoeren" van Europa, de VS verheugd over de opname in de EU steeds meer landen en veroorzaakte een crisis in de EU. Echter, het creeren van een enkele gsoudarstvo, de Europeanen nog steeds het domein uit te breiden. Met andere woorden, een verenigd Europa niet langer vertrouwen op Frankrijk, Duitsland, en sluit ze kleine staten van Midden-Europa.

We zullen moeten nemen in het domein van de pro-Amerikaanse, terwijl Italie, Spanje, en mogelijk ook het Verenigd Koninkrijk. Deze staten zijn voldoende bevolkte en economisch ontwikkeld om de slijtage te weerstaan ??en worden, samen met Frankrijk en Duitsland, de nieuwe kernel van de Europese Unie. Maar het probleem is dat in dit geval Franse en Duitse elites hebben om ruimte te maken, zal het ontwerp van een verenigd Europa niet langer hun eigen en zal sterk worden razmyt.D. Christelijke Europa.

Het is geen geheim dat de nieuwe grondwet van Europa het christendom Otterlo op de achtergrond, zelfs niet die hem een ??plaats in de preambule. Dit leidde tot verontwaardiging van de Katholieke Kerk echter, heeft de protesten van de gelovigen niet tot resultaten. EU anti-kerk-minded elites vol. Echter, de oprichting van de Verenigde Staten van Europa als een smeltkroes van nationaliteiten en religies op dit punt gefaald. Er is een plek voor de "christelijk Europa" in plaats van "Europa's humanist." De meeste inwoners van de Europese Unie - katholieken.

Katholicisme beoefend Fransen, Italianen, Spanjaarden, Polen, Duitsers voor een deel - het grootste land in Europa, is nu in het domein of kunnen in aanmerking komen voor toegang tot het in buduschem.Opora het katholicisme zou Frankrijk en Duitsland op te slaan als de leider van een Verenigd Europa, creeren van een vertrouwensrelatie tussen hen en de Spanjaarden, Italianen, Polen en Hongaren. Het is waar dat de Duitsers niet volledig katholiek. De helft van de Duitse bevolking belijdt het protestantisme.

Echter, zelfs protestanten zullen waarschijnlijk akkoord te gaan met een toegenomen focus op de christelijke wortels van Europa. Met betrekking tot de toestemming van de Duitsers, is het belangrijk dat de huidige leider van de katholieke wereld de paus Benedictus XVI - de Duitse nationaliteit. Hij is actief probeert de christenen te verzoenen. Zo worden de hoofdlijnen van een mogelijk project voor een christelijk Europa al begonnen bekeken.

Duits, hoofd van de katholieken in Duitsland, Frankrijk, Spanje en over de hele wereld, het leven in Rome, en draagt ??de titel "Patriarch van Italie" kan een goed symbool van de nieuwe pan-Europese en panhristianskogo proekta.V ieder geval, Europa zal niet hetzelfde zijn. En het is goed voor Rusland. Voor een supermacht onze grenzen komen niet overeen met de nationale belangen.

De EU blijft weliswaar demontage, Rusland behoudt de potentie om een ??van de Europese spelers, en niet een protectoraat van de Europese
Bron: http://apn.ru

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.