The social network

picture picture picture picture
logo

Geschenken van een reis naar Oezbekistan

Denk aan de beroemde lied Tatiana en Sergey Nikitin "Brichmulla"?

Ik was een jongen in die jaren meer dan eens
Over de groene luisteren naar verhaal van mijn moeder Chimgan
Als de kinderen reed een wagen Bpichmullu
Tarantass genoemd arboyu ...
Als een kind, dacht ik voor een lange tijd dat de "gouden Brichmulla" is een heerlijke druiven.

Misschien zelfs magisch. Het was pas later geleerd dat Brichmulla - een kleine stad. Door middel van een zonnige, gouden en zeker magisch. Waar? ..

Nou, natuurlijk, in Oezbekistan!
Brichmulla Chimgan en liedjes uit onze kindertijd, Bukhara en Samarkand, van historische romans - zoals hij is, en Oezbekistan. Afstandelijk en sluit, een mysterieuze en tegelijk - zijn eigen, en, komt al snel te realiseren: je bent geen toerist, maar een gast. Gasten, die zijn blij.
Om een ??verscheidenheid van online bronnen bijna altijd geschreven, Oezbekistan - het land is niet om te winkelen!

Nou, ja, in feite, om wat er gebeurt op de bazaar, het woord winkelen is geschikt voor zowel ... nou ja, past niet. Maar welk woord het een naam, en in Oezbekistan is het beter om te gaan met half-lege koffer, en je zult meer hebben op de weg terug naar een koffer te kopen. Dus wat deed terug te brengen van een reis - maar levendige indrukken? Immers, hun eigen indrukken van vrienden geven niet ...

Natuurlijk, het geschenk moet een smaak van het land. Laten we hebben een lijst samengesteld van wat u met ons het land van Oezbekistan, en dan na te denken over hoe om giften te verdelen onder de familieleden mogelijk is, collega's en vrienden.
Oosterse tapijten.

Silk, half-, wol ... Die garantie zul je nergens anders vindt: elk ding is uniek, het is - hand. En niet in verlegenheid worden gebracht als de fabrikant van het tapijt - een plant. En de tapijten, en goud borduurwerk (op die hieronder), zelfs in de fabriek worden met de hand gemaakt.

Goud en zilver borduurwerk, die beroemd is Bukhara, is een prachtig uniek geschenk. Producten met gouden borduurwerk kunnen zeer verschillend van de gordijnen en muur panelen om ochechnikov en kleine naald bed. Maar degenen die gefascineerd zijn met oosterse kleuren, kun je items kopen van de nationale jurk - van rijk geborduurde toga's aan kalotjes.

Handgeweven stoffen.

Fine zijde, veelkleurige khan-atlas (die heeft niets te maken met de diversiteit van de ruwe 'oostelijke' van wat kan worden gezien in onze winkels), zijde en semi-fluweel, alsook afgewerkte producten: sjaals, sjaals, jurken - in grote steden hebben ontwerpstudio's, waar naaien kleding, een combinatie van oosterse smaak met moderne bezuinigingen. Deze zul je nergens anders vindt!
Achtervolgd en gegraveerd glaswerk: sierlijke smalle hals kannen - kumgans, trays, schalen en nog veel meer.

Dit oosten! Maar ik wil je waarschuwen, veel van deze producten - van de zwarte messing of koper. Giet in hen niets onmogelijk is, is het decoratieve items. Ontworpen voor gebruik een kopje, glas of kruik moet worden ingeblikt: dat wordt gedekt uit de binnenste laag van tin.
Spreken van gerechten, is het onmogelijk te negeren keramiek, een van de oudste vormen van volkskunst. Voor traditionele wit en blauw aardewerk, dat wordt beschouwd als de meest waardevolle, moet je naar Rishton.

Potters nog steeds geen gebruik maken van de fabriek glazuur, gebruik van een gieter 'ishkor ", die nauw bewaakt het geheim. Maar dit is niet de enige de moeite waard optie!
Nog een van de ambachten van Oezbekistan - het snijwerk. De ambachtslieden gebruiken de beste lokale soorten bomen: walnoot, esdoorn, iep, jeneverbes, moerbei, abrikoos.

Laten we nu eens "verdelen" deze gaven bij familie en vrienden.
Laten we beginnen met het schone geslacht.
Een vrouw kan needlewomen lengte zijde handgemaakt geven - geloof me, met stof winkels, dan kan hij zelfs niet te vergelijken!

De box voor naalden, draad en versierd met miniaturen lak, speciale gebogen schaar voor het snijden van complexe onderdelen of gesneden patronen voor borduren: Deze schaar kan worden gekocht van de meest simpele en zeer praktische, om kunstwerken te presenteren. En ook, zoals je zou denken, niet in de fabriek de productie. Beauty-zijden sjaals geven fashionista's of wraps: gewoon en patronen, of fijne transparante sjaals ". Kalgai"

Voor de liefhebbers van allochtonen - zilveren sieraden in traditionele stijl, of goud borduurwerk: handtassen, cosmetische tassen, artikelen van de nationale jurk. Lichte zijden jurk geborduurd vest of is niet alleen voor kostuum partijen (gewoon niet geven een boerka: niet begrijpen).
Nou, de gastvrouw aangeraden om een ??cadeautje naar huis textiel zoals geborduurde dekens, kussens, gordijnen mee te nemen - en niet per se met gouden borduurwerk: niet iedereen houdt van de gloed.

Je moet aandacht besteden aan Suzanne: Geborduurde stoffen, opgenomen in de nationale kleding thuis. De grootste lengte van 2-3 meter Suzane en maximaal 2 meter breed.
Op zoek naar cadeaus moeite waard een kijkje, en de markt.

Gewoon niet proberen! Alle gegarandeerd lekker - en gegarandeerd ongewassen. Natuurlijk, de vrucht als een geschenk niet te brengen, maar de kruiden - een goede optie. Elke eigenaar zou graag een dergelijke gave hebben. Let op, kruiden je nasyplyut in gewone zakken: ze zijn allemaal verkocht voor haar eigen, en niet voor toeristen.

Perfect voor geschenk verpakking: souvenir flessen van gedroogde kalebassen.
Overigens, de jongere broer of zus in dezelfde markt die u kunt kopen deze oosterse snoepjes of te brengen als een geschenk kalamnitsu - Oost-schuim.
Maar mannen niet verlaten zonder een geschenk. Een uitstekend cadeau zal een collector's wijn die kunnen worden gekocht bij de Samarkand wijnmakerij worden.

Hoewel de wijnindustrie begon pas te doen herleven in Oezbekistan in de XIXe eeuw, is het produceren van uitstekende varieteiten van het licht likeurwijnen, Madeira en Marsala, dat is zeldzaam te vinden in onze winkels. En zoals wijnen vele jaren van blootstelling - en nog meer!
Een andere prachtige cadeau - een mes.

De traditionele Oezbeekse messen zijn zeer verschillend van vorm en blad klaar verwerken, dus de keuze - voor elke smaak. Wees echter voorzichtig advies van een gids: de meester, zonder blikken of blozen kan proberen te verkopen u een volledig authentieke (en goed als niet "oud") stilet, gemaakt van nikkel zilver tafelmes. Voor de fans, er zijn tal van souvenirs: zwaarden, kromzwaarden en zo ook een fantastisch product met beelden in de stijl van 'fantasy'.

Ik heb een boom over het hoofd gezien: je kunt een opvouwbare oosterse stand te kopen in een boek (in het geheel niet vergelijkbaar met de gebruikelijke opties voor ons), versierd met rijk gesneden of gesneden schaakspel, waarbij elke figuur - kunstwerk.
En tot slot, kan het product van relief lederen riemen, een snuifdoos, een portemonnee met de opvattingen van Oezbekistan of de Oost-ornament ... En breng je als een souvenir geborduurd schoenen met spitse tenen kalotjes. Geef haar vriend een geschenk is niet: dat en kijk, voel dit Khan!

Denk niet dat een artikel kan alles cover! We hebben niet genoemd de oostelijke miniatuurkunst (niet als een geschenk -? Een zachte aquarellen het Registan Plein), Tapijt tassen, muziekinstrumenten ... Hoe kun je in een paar pagina's naar de bazaar te beschrijven? Go - zie voor jezelf. Gewoon vergeet niet om een ??reserve-koffer te brengen ...
(C) Dalion.ua> Helpen bij het geschenk

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.