The social network

picture picture picture picture
logo

Jur-Jur - borrelende water.

Aantrekkelijke en schilderachtige Krim, het heeft een veel bochten, dat is een bezoek waard, zoals een waterval Jur-Jur. De makkelijkste manier om het te bereiken per auto of bus van Alushta, voor het bereiken van de snelweg, Alushta Sudak te Solnetsjnogorsk, vervolgens linksaf de s.Generalskoe. De weg is in een algemeen langs de rivier de Ulu Uzen.

Op de weg met uitzicht op de schilderachtige panorama aan de rechterkant bijna steile wand Karabi-plateau, de langste van de Krim yayl, met zijn steile hellingen vallende steen en torent uit boven haar met rotsen, steile richels, links berg Demerdzhi, bos, benaderde de de absolute top. Tussen hen, net als een enorme brug die teruggaat Tyrke. Van de generaals naar de waterval Jur-Jur houd je de weg met een verrassend mooi uitzicht.

Links de tuinen, de juiste moer bos. U kunt klimmen naar de waterval op het parcours dat gaat rond deze moer bos. De route brengt u naar de wei met bloemen dicht. Vanuit deze visie van de s.Generalskoe waarop gluurt door de groene hellingen van Karabach.

Volgende op de weg en daarna een steil pad u het doel van onze reis te bereiken. Maar op deze manier is niet voor de leden van de Club Recreatie Extravel. We gaan naar Reizen en maak kennis met de waterval-Jur Jur op de derde dag. Vanaf het station in Simferopol het openbaar vervoer naar het beeindigen van hun s.Perevalnoe. Vanuit deze onverharde weg zal ons leiden naar de rivier Kizil-Kobinka.

Een kleine verschuiving - en we zijn bij de ingang van de Rode Cave (Kizil-Koba). Vervolgens gaan we naar de prachtige waterval Su Uchhan (hoogte 25 m). Dan breken kamp en de nacht doorbrengen. In de ochtend, na het ontbijt, klimmen Dolgorukovskaya jajlu. Na een korte overgang voor ons zal de Glorie Waterloo (hier tijdens de Tweede Wereldoorlog guerrillakamp was gevestigd) zijn. Dan weer op Yaila, dan valt in de rivier de canyon Burulcha. Vanaf de Canyon Trail zal ons leiden tot een plateau Orta Syrt.

Tijdens de oorlog was er een guerrilla basis. Vervolgens naar beneden naar het kanaal van de Su-Am. Hier, niet ver van de lente, - Overnachting. In de ochtend gaan we naar de parel van de Krim - Waterval Jur-Jur. De weg zal worden relaxed - we gaan rond het plateau naar de top van de Tafelberg, met zijn zuid-oostelijke zijde. Naar beneden een paar keer onze ogen zou open uitzicht op de kloof Haphal .. En, ten slotte, zien we het doel van onze reis - een waterval Jur-Jur.

Jur-Jur (ruisende) - de meest geavanceerde en unieke, schilderachtige waterval in de Krim. Er wordt zelfs niet uitdrogen in de droogste jaren. En werd gevormd als gevolg van de wateren van de Oost Ulu-Uzen dat valt uit de honderd meter hoogte op een drie-traps drempel. Van een kalkstenen richel in de duisternis van de diepe kloof glijdt langzaam naar 15 meter boven het water jet, en 5 meter breed dwars stromen trapsgewijze in een diepe greppel, en vervolgens stormloop in de rivier bed. Valt aan de rechterkant is de naam - kabbelende.

Het water is niet de donder, geen lawaai, namelijk haasten. In de Middeleeuwen, de Grieken noemden het Kremasto-Nero - een opknoping water. Het gebied eromheen is vergelijkbaar met het landschap om de epische "Lord of the Rings": zich rond een waterval bedekt met mos of strak verstrengeld met klimop rotsen, stijgende bijna pure beboste hellingen. Vanaf het bewind van vegetatie hier haagbeuken, beuken, eiken, linden, berg as, kornoelje, er zijn sites van twee eeuwen van het bos, waar er zomereik, Krim grenen.

Als je een uitval in de bovenloop van de waterval langs de rivier over een mijl, kunt u genieten van het mooie te bekijken drempels cascades (voorlaatste en de laatste 28 en hebben een hoogte van 60 m). Vlakbij is een grot Jur-Jur lengte van 750 meter. Na een bezoek aan de waterval is te bereiken via de generaals naar de zee in het dorp. Solnechnogorskoye, waar van alle voordelen genieten van Home op de stranden van de Zwarte Zee na de 3-daagse trektocht door de bergen.

De zee is hier ondiep, warm en aanhankelijk, zacht strand met kleine kiezels. Voelen, zien en is alles wat je kunt in onze 3-daagse Trek 3.3 "van waterval naar waterval" op de route Simferopol - Perevalnoe - Kizil Koba - Su uchhan - De Heuvel met de Glory - River Canyon Burulcha - Plateau Orta Syrt - Tract Su Am - / Jur Jur Falls - Alushta - Simferopol Het artikel trekt de volgende publicaties: 1.T. Volkov, V. Garagulya. Krim. Persoonlijke gids .- Simferopol PE Bozhenko SN Publishing "PoliPRESS" Ltd, 2002.Eto en meer over de bezienswaardigheden en reizen naar de Krim kunt u vinden op onze website

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.