The social network

picture picture picture picture
logo

Recreatie in de Oostzee

Svetlogorsk (voormalig Rauschen) - de stad - een resort in de regio Kaliningrad, gelegen aan het rustige meer, gescheiden van de Oostzee kust duin hoog. De samenstelling van Svetlogorsk omvat steden, buitenwijken en voorsteden Otradnoe. Svetlogorsk, Svetlogorsk is het centrum stadsdeel. De structuur van deze gemeente zijn dorpen Primorye en Don.
  Laten we ons wenden tot de geschiedenis.

De nederzetting, die later kreeg de naam van de Rauschen, en zelfs later - Svetlogorsk, gelegen op de noordelijke punt van het schiereiland Semba (Samland). De naam "Samland," werd voor het eerst genoemd in 1073 als 'Het land, dat de Pruisen bewonen ", terwijl de Pruisen zelf noemen zichzelf een andere naam -". Sembia "
  In het begin van de 19e eeuw in Europa en de rest reist met een duik in de zee was mode geworden, en deze plaatsen zijn aan de rest te bezoeken, begon het te stoppen ontdekkingsreizigers.

Aangezien de toegang tot de zee, het duin was moeilijk, de woonplaats en rest waren pittoreske gebieden van het meer.
  In Raushene werden gebouwd comfortabele huizen, en B & B's, en 24 juni 1820 Rauschen werd officieel geopend als een resort. In opdracht van koning Friedrich Wilhelm IV begonnen om bomen te planten en tuinen intensief kust duin comfortabel afdaling te bouwen naar de zee, voor het mariene promenade te versterken.

De populariteit van het resort is sterk toegenomen sinds 1900, toen gelegd op het station naar Koningsbergen Rauschen / Orth (nu Svetlogorsk-1), zoals uitgebreid in 1906 naar het station Rauschen / Dune (Svetlogorsk-2). Treinen kunnen nu rijden dicht bij de zee, en de plaats is veel beter bereikbaar voor veel inwoners van Konigsberg. Hippodroom werd geopend, gebouwd kabelbaan - geneigd zijn spoor de weg naar vakantiegangers te brengen naar de zee en weer terug.

Op het strand op stelten bouwde een houten boardwalk, promenadedek, wat leidde tot verschillende afdalingen, serpentijn. Tijdens het hoogseizoen in het bovenste deel van de stad 20 hotels, pensions en pensions bediend met restaurants en cafes. De meeste van hen zijn gesloten tijdens de winter.
  Hoewel het resort heeft en niet een all-Duitse waarden gevonden, had hij een sterke reputatie van mariene luchtkuuroord met een goede infrastructuur. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de stad veranderd in een groot ziekenhuis.

In april 1945 Rauschen en de omliggende dorpen werden bezet zonder vechten Rood Leger, en in 1947 kreeg een nieuwe naam Rauschen, die bekend werd door het hele land - Svetlogorsk. Sinds 1970, het resort had de status van nationaal belang, en in augustus 2000, werd een federale vakantiebestemming.
  Moderne Svetlogorsk - een van de mooiste resorts in het Oostzeegebied. Svetlogorsk attractie is de unieke groene ruimten, veelal bewaard gebleven van voor de oorlog.

In de parken, pleinen en bosrijke gebied groeien een aantal interessante decoratieve vormen van naaldbomen: Pine Banken, Murray den, spar, Douglas spar prikkeldraad, Canadese spar, en levensboom, die, voordat hij zich in Europa, moest de Atlantische Oceaan oversteken . De meest voorkomende zijn normaal in Svetlogorsk, sparren en dennen. Roze-oranje kleur van den bast geeft jonge landschap, zelfs op een bewolkte dag zonnig.

Heel gewoon lariks. Deze evergreen "boom van de eeuwigheid" parfums en geneest de omringende lucht.
  Wandelend door de stad, zoals een bezoek aan de botanische tuin. Hier vindt u prachtige groenblijvende rododendron, azalea Japanse, Noord-Amerikaanse wilde druiven, touw muren van gebouwen, de Japanse forzitsiyu, fel geel bloeit raduyuschuyu begin van de lente, buxus, liguster uit Zuid-Europa.

In Svetlogorsk is een grote moderne kuuroord faciliteiten, heeft de stad ongeveer 12 resorts, 15 hotels, 6 en 11 guesthouses pensions.
  De stad is snel culturele en internationale betrekkingen te ontwikkelen, zijn er altijd tal van seminars, conferenties en topbijeenkomsten. Svetlogorsk was de site van festivals zoals het filmfestival 'Baltic Debuts "Arts Festival" Baltic Seasons ".

Terwijl dat traditioneel wordt beschouwd als een seizoensgebonden Svetlogorsk plaats, we wachten op het hele jaar door. Het milde klimaat, comfortabele hotels en resorts en een prachtige zee de natuur zal je dagelijkse beslommeringen te vergeten, rest van stress.
  Van harte welkom om de Svetlogorsk te bezoeken!
  Gebaseerd op materiaal van de site http://svetlogorsk-vvs.ru

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.