The social network

picture picture picture picture
logo

Aquitaine - Franse provincie van ...

Aquitaine - zuid-westelijke regio van Frankrijk. De westelijke grens koesteren in de wateren van de Atlantische Oceaan, om precies te zijn, de Golf van Biskaje, ten zuiden - van de hemel en de Pyreneeen toets aan de Spanje; oost - zij aan zij met het departement van de Midi-Pyrenees, en het noorden - met de Poitou Charentes en de limo. Het is een streek van contrasten, het combineren van de burgerlijke Bordeaux met rustieke eenvoud van de Perigord, de zachtheid van een likeurwijnen Sauternes sterkte Armagnac, rustige wateren van de Baai van Arcachon met de razende Atlantische Oceaan.

Geen wonder dat de oude man nam een ??fancy naar de lokale site met zijn milde klimaat, de rijke flora en fauna. Overigens, de eerste persoon die kwam op de grond van Aquitanie, was een Cro-Magnon (de Boven-Paleolithicum periode van 40 tot 10.000 jaar). Zijn aanwezigheid geeft aan de grot van Lascaux in de Perigord, die heet de 'Sixtijnse Kapel van Paleolithische rotstekeningen. " Op de binnenwanden van de grotten tonen verschillende vormen van dieren.

Aquitaine is het derde gebied van de regio Frankrijk, eerste - voor de productie van wijn (meer Bron: Wijnen van Bordeaux), hier is de hoogste duin van Europa, de grootste estuarium in Frankrijk en het grootste gedeelte van het land . In deze regio, zijn geboren en creeerde deze meesters van de pen, als Montaigne, Montesquieu en Mauriac.

Het is aan de Atlantische kust van Aquitaine, de eerste keer in Europa, werd getest op de surfplank, meegebracht uit Californie schrijver Peter Virtelom.Akvitaniya bestaat uit vijf afdelingen, is het niet gelijk aan elkaar: de Gironde - de hoofdstad van Bordeaux, Dordogne - Perigueux met Lot-en-Garonne - Agen met, Landes - Mont-de-Marsanom, en tenslotte de Atlantische Pyreneeen - onder toezicht van de stad. Ten zuiden van de regio bekend als het Franse deel van het Baskenland, de afstammelingen van de oorlogszuchtige vaskontsev.

Zee, zand, bergen, pijnbomen, wijngaarden en rijk cultureel erfgoed - Hier volgt een kort portret van deze uniek in zijn soort in de komst van de Romeinen regiona.Do IB voor Christus, op het grondgebied van verschillende hedendaagse stammen leefden Aquitaine: Biturigi Viviski ( Burdigaly oprichters, vandaag Bordeaux), Vaskontsy (eventueel de voorouders van de Baskische), Pitrokorii (oprichters van Perigueux), en anderen. Julius Caesar verovert Aquitaine in 56 voor Christus en van deze tijd begon de geleidelijke transformatie van de regio en het gehele Romeinse provincie als geheel. Vanaf 27 voor Christus

Gaul wordt Aquitaine (voorheen was het Lyon), de grenzen ervan strekken zich uit van de Pyreneeen tot aan de Loire. De middeleeuwen wordt gekenmerkt door de heerschappij van de hertogen van Gascogne en Aquitanie. Na een tweede huwelijk Alienory van Aquitanie, hertogin van Aquitanie en haar dochter van Willem X, aan Henri II Plantagenet, die later in 1154 de Engels koning, begint het tijdperk van de overheersing van het Engels koningen.

De aanwezigheid van het Engels in Aquitaine is afgerond na het einde van de Honderdjarige Oorlog in 1453.
Regio Aquitaine
Bordeaux

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.