The social network

picture picture picture picture
logo

Het Gemenebest van Dominica

Gemenebest van Dominica - een land dat zich op hetzelfde eiland, de grootste van de Bovenwindse eilanden archipel Kleine Antillen in het Caribisch gebied. Het eiland werd geopend in Columbus Xristofor zondag de 03 november 1493, vandaar de naam van het eiland (van het Latijnse Dominica - "Zondag")
Het Gemenebest van Dominica is een lid van het Gemenebest, onder leiding van Groot-Brittannie. De hoofdstad van Dominica - Roseau (18.000 inwoners) - een van de armste hoofdsteden.

Geschiedenis: In de 10e eeuw voor Christus Caribische landen hebben gewonnen die oorspronkelijk op het eiland woonden Arawaks. In de 16 tot 17 eeuwen. Frans en Engels kolonisten in de bittere strijd met het Caribische eiland gevangen. Sinds 1763, werd hij een Britse kolonie, hier aan het werk op de plantages begonnen met Afrikaanse slaven te brengen. In 1978, Dominica kreeg zijn onafhankelijkheid.

Dominica Department uit het bezit van Frankrijk - Martinique in het zuiden en Guadeloupe in het noorden - niet breed zeestraten. Het eiland is bergachtig, het ligt slapende vulkanen een paar, maar vulkanische activiteit is niet gestopt. Het bewijs van dit - een klein meertje met kokend water. Zeer schilderachtig en lokale geisers.

Gemenebest van Dominica

Het eiland is ongerept natuurgebied in het Caribisch gebied. Cool vulkanische hellingen zijn bedekt met weelderige tropische vegetatie, bergen naar beneden stroomt veel kleine beken en rivieren, watervallen vormen. Tijdens de tropische stormen, deze rivieren overstromen, dus soms gevierd op het eiland overtollig zoet water dat wordt geexporteerd naar andere eilanden. Het klimaat is tropisch en vochtig handel wind, hitte, verzachten het noord-oosten wind.
De gemiddelde maandelijkse temperatuur is 25-27C, regenval is 1500-2500 mm per jaar.

De meest gunstige weersomstandigheden vindt plaats tussen november en maart. De fauna van het eiland wordt vertegenwoordigd door verschillende soorten vogels, meestal met lichte veren, reptielen (hagedissen) en insecten, waaronder veel zeldzame. Het grootste deel van de bevolking - Negros en mulatten.

Slechts een klein deel - ongeveer 3 miljoen mensen zijn beroemde "militant Cariben," die een soort van attractie voor toeristen een bezoek aan het eiland actief. Het grootste deel van de bevolking spreekt het plaatselijke dialect van het Frans.

De hoofdstad heeft een dominante positie op het eiland, is er een botanische tuin, een aantal interessante monumenten: de Kerk van Engeland, bekend als "de oude slavenmarkt", geplaveide Oude Markt, het Museum van de Dominicaanse Republiek, een steen katholieke kathedraal. In Roseau in 1905, werd gebouwd door de Carnegie Openbare Bibliotheek, een pedagogisch instituut.
De reden dat de economie is de landbouw.

Earth, vooral in kustgebieden, bezet door plantages van bananen, citrusvruchten, cacao, kokosnoot, mango, tabak. Er zijn ondernemingen in de productie van vruchtensappen, ingeblikt voedsel, kopra, zeep, sigaren, rum, de essentie. De export van bananen brengt 50% van de inkomsten van de staatsbegroting. In de afgelopen jaren, de ontwikkeling van de infrastructuur van de internationale Toerisme, voornamelijk toeristen komen uit de VS en West-Europa. Beschikbaar is op het eiland ontwikkelde een rijke laag van puimsteen.

In het algemeen is het land de economie is sterk afhankelijk van buitenlandse economische hulp en de regering neemt maatregelen om buitenlandse bedrijven en investeringen aan te trekken.
Atlas van de Wereld

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.