The social network

picture picture picture picture
logo

Helsinki -. De hoofdstad van een provinciale geest

Green Parks en de frisse zeewind waait stad, meeuwen vliegen over de levendige markt, een veel open lucht cafe's ... Helsinki is ideaal voor de zomer otdyha.Helsinki - hoofdstad Finland, centrum van de culturele, financiele en economische leven. Het is zowel traditionele als moderne stad. Op hetzelfde moment, mede omdat de Zweedse en Russische invloeden, het is niet als elke andere stad in het land.

Vaak, als gevolg van de ligging aan de Golf van Finland, omgeven door een archipel van 315 eilanden, Helsinki zachtjes heet 'Dochter van de Oostzee'. De bevolking nauwelijks een half miljoen mensen overschrijdt, en het hoogste gebouw in het hart van de stad, heeft slechts 12 verdiepingen, dus iemand zou zelfs kunnen lijken Helsinki provinciestad. Maar te oordelen naar de statistieken, is het een van de snelst groeiende steden in de Europese Unie, dus het wordt aangenomen dat in 2010 de bevolking zal 1,3 miljoen te bereiken.

Uit een Europees oogpunt, Helsinki is relatief jong, het is slechts 450 jaar. Maar door de Finse normen, zijn leeftijd is genoeg om te aanbidden. Dit is de zesde oudste stad van het land. De stad werd gesticht Zweden Koning Gustav Vasa als een handelshaven, het was in 1550. In 1809 werd de stad bezet door Rusland, die voor het eerst trok de Suomenlinna - een enorme marine versterkingen op zes eilanden. Nu is dit fort is een World Heritage Site door UNESCO.

De moderne imago van Helsinki heeft verworven sinds 1917, toen het onafhankelijk werd van Rusland gewonnen. Later in de jaren 1920 en 1930, de stad groeide snel en opgebouwd, en in een korte tijd verscheen er industriele ondernemingen ', scheepswerven en overheidsgebouwen. Een van de vaders van de architectonische verschijning Alvar Aalto in Helsinki is - een uitstekend architect, vertegenwoordiger van de functionalistische en organische architectuur.

In 1938 was er gebouwd het Olympisch Stadion, maar vanwege de dreiging van oorlog Olympische Spelen werden uitgesteld tot 1952. Tot nu toe, de kleinste van alle steden van de wereld waar ze ooit waren. In 1995 trad hij toe tot de Helsinki Europese Unie, die heeft meer stad dichter bij elkaar in Europa. Nu is de lokale cultuur kan worden omschreven als een combinatie van Oosterse en Westerse kenmerken, zoals blijkt uit het contrast tussen de koude en scherpe en heldere Palace Finland gouden koepel Uspensky kathedraal.

Downtown - Sint-Petersburg in een notendop - ontworpen door de Duitse architect Carl Engel. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar zitten, kunnen ze te voet verkennen. Zorg ervoor dat u de kathedraal, het fort van Suomenlinna, Helsinki Zoo Zoo, het Museum van Hedendaagse Kunst Kiasma en het Finse National Gallery te bezoeken.
Hotels in Helsinki - online hotel boeken in Helsinki

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.