The social network

picture picture picture picture
logo

Rustplaats -. Novgorod

"Velikiy Novgorod - een van de oudste steden in Rusland ..." - zo begint de tour van Novgorod, het merendeel van de stadsgidsen. We laten hem naar huis gaan, gids, en gaan naar hun eigen, vrij zwevend in de oudheid. Om echt te begrijpen deze stad, de zoete, het zoute-zure smaak het moeilijk, soms brutale en bloedige geschiedenis te voelen, moet u een week. Maar net om de belangrijkste gedenkplaatsen, een paar honderd mooie foto's maken, het is realistisch en binnen een tot twee dagen.

Onze eerste stop - Oude Torg of Yaroslav's Court. De naam is een plaats is uitgeroepen tot Prins Yaroslav de Wijze, die aan het begin van de X-XI eeuw bouwde het grote paleis van de prins, door de pracht overtreffen alle vergelijkbare structuren in Europa (tot op heden niet heeft overleefd). Oude Torg was een van de plaatsen waar Veche, hier kwamen uit verschillende steden van de Russische en Hanze-schepen en de handel was in volle gang hier.

Tijdens een wandeling door deze plaatsen heb je waarschijnlijk af waarom op een plaats, een paar meter afstand van elkaar, gelegen op slechts zeven gemeenten. Het antwoord is simpel: grote handelaar gilden, die moest je eigen buurt veiling, zo veilig een plaats in Novgorod, gebouwd tempels voor hun geld. Een uitzondering is het oudste gebouw Yaroslav's Court - St. Nicholas kathedraal, gebouwd in 1113 door Prins Mstislav.

Het oversteken van de brug over de Volkhov, krijg je naar het hart van de Novgorod Kremlin-. De eerste vermelding van "Detinets" zoals het was oud genoemd, behoort tot 1044. Oorspronkelijk Detinets, zoals de meeste gebouwen van Novgorod, was hout, en in XIV-XV eeuw, de muren van het hout wordt geleidelijk vervangen door steen.

Kremlin was een culturele en politieke centrum van de Novgorod Republiek. Er gingen Veche en kronieken, heeft gespeeld in de campagnes van Novgorod militie, en in 1478 was het in de Kremlin werd aangekondigd annexatie van Novgorod naar Moskou.
        Het Kremlin is zeker het belangrijkste heiligdom novgorodchiny bezoek - Hagia Sophia. Opgericht in 1044-1045 door Prins Vladimir's - de oudste zoon van Prins Yaroslav de Wijze, de Hagia Sophia is zeer vergelijkbaar met haar zuster Kiev.

Dit is een vijf-marine, de cross-gebouw, dat is echter slechts drie apsissen (projectie) en vijf koepels. In tegenstelling tot de Kiev Sophia Novgorod inherent monumentaliteit van de grote, grimmige kracht, eenvoud en spaarzaamheid vormen van decoratie.
       Wandelen rond de tempel aan de westkant, kijk naar Magdeburg (Sigtunskie) Gate - Militaire trofee van Novgorod, die in meegenomen uit de XII eeuw Zweden Sigtuna. Relief poort scenes uit het Oude en het Nieuwe Testament verrassende artistieke vaardigheid en smaak.

Er is ook een figuur die maakte de poort meesters - Rikvina wielen (met gewichten in de juiste en tangen in zijn linker hand) en Vaysmuta (met een tang in de hand). Tussen de cijfers van de Duitse kunstenaars afgebeeld Russische meester Abraham, die bracht een plaat waarop de poorten waren gedemonteerd voor transport.
       Weg meer terug, zie je een gebouw Novgorod Faceted Kamer. In de XV eeuw voldeed aan de Raad of Lords, en hier in 1570, was een beroemde Grim Feest van Ivan de Verschrikkelijke, met wie hij begon met zijn 'opritsjnina te verslaan. "

Vandaag is het gebouw herbergt een unieke tentoonstelling. Hier kunt u de beroemde cloisonne "email" XII eeuw te zien, "kratiry" St. Sophia Kathedraal (rituele wijn schepen), de salarissen van pictogrammen en de evangelien, de monumenten van oude Russische literatuur, en andere voorwerpen van schatten Russische kunstnijverheid en sieraden XI-XIX eeuw. Facetten nu gesloten voor restauratie.

Het doorlopen van het Kremlin, zal je zeker zien een enorm, net als een kerkklok, een monument. Een monumentale meesterwerk van de Russische beeldhouwer Mikhail Mikeshina "Millennium van Rusland" symboliseert de eenheid van de Orthodoxie, autocratie en nationaliteit. Het unieke van het monument is dat van de 129 personen en afbeeldingen gerangschikt in drie niveaus van de beeldhouwkunst, de auteur erin geslaagd om alle belangrijke fases beeld in de Russische geschiedenis van de oudheid.

Om meer over de geschiedenis van Novgorod, Rusland kunt u in de grote historische en Art Museum te leren. De exposities zullen u vertellen over het lot van de Novgorod land van Neolithicum tot het heden. Ook hier vindt u een rijke verzameling van monumenten van Novgorod, Pskov, Yaroslavl en Moskou icoon schilderen school, die meer dan 1.500 pictogrammen heeft.

De kern van de collectie is een unieke collectie van de Novgorod icon-XI-XV eeuw.
        Kunstliefhebbers moeten naar het Museum voor Schone Kunsten. In de gangen verzameld schilderijen van Russische kunstenaars XVIII-XX eeuw:. Antropov Rokotoff, Levitsky, Boprovikovskogo, Briullov Aivazovsky, Repin, Tropinin, Shishkin, Roerich, Serov, Petrov-Vodkin, evenals beeldhouwwerken en grafische werken.
        Als tegen die tijd je al gegaan honger, vraag dan hoe je naar "Detinets."

Het restaurant is gevestigd in de toren van het Kremlin en voorbede verrassende toeristen ongewone "middeleeuwse" interieur, biedt u een wijde selectie van ondertekening gerechten, bereid volgens oude Russische recepten. Hier kunt u heerlijk genieten van de beroemde Novgorod mede. Gewoon niet laten meeslepen, van de oude drank van Novgorod snel dronken, zoals we hebben voor meer suburbane Reizen.

Op de bus, taxi of eigen auto kunt u op de St. George en een andere bezoeker bezoekt heiligdom Novgorod - Yurievsky Klooster . Volgens de overlevering werd gesticht in 1030 door Prins Yaroslav de Wijze, die in de heilige doop werd genoemd George. In het Russisch klinkt het als Yuri, vandaar de naam van het klooster. In 1119 het klooster op bevel van Prins Mstislav was aangelegd een mooie Russische kerken - St. George's Cathedral.

Volgens de kroniek, hij bouwde de eerste bekende architecten van Russische afkomst - een Peter. De kathedraal was de begraafplaats van beroemde Russische hertogen en prinsen Center kronieken. Vandaar de indrukwekkende omvang van het gebouw, de tweede alleen naar de tempel van Sophia, en de rijkdom van de interieurdecoratie. Het klooster is de huidige - in de windstille dag luiden de klokken kunnen goed worden gehoord van de kades van Novgorod.

Over een mijl en een half uit het klooster van Tartu ligt het Novgorod museum van houten architectuur, of "Vitoslavlitsy" (genoemd naar het dorp van de XII eeuw.), Die een verzameling van religieuze, economische en residentiele gebouwen, typisch voor Novgorodchiny ruimingen. In sommige kun je vrij naar binnen en zien de objecten van het dagelijks leven van de middeleeuwse boeren. In "Vitoslavlitsy" Pancake noot Novgorod en een aantal nationale feestdagen.

Deze ook vaak bij ons aan het bruidspaar. De bruid en bruidegom zijn de belangrijkste oude Russische huwelijksrituelen, wat dus een eerbetoon aan folkloristische tradities.
         Als je te vervelen aan de zijlijn en willen iets populair met zijn eigen handen te maken, terug naar Novgorod en bezoek het Huis van volkskunst in de straat als een beest Bredov.

Zijn leraren zullen je vertellen over de geschiedenis van de Russische klederdrachten en ambachten van Novgorod, de hoogte met de producten van ambachtslieden, en bovendien, je deelnemen aan masterclasses op het weven berkenbast te nemen, het creeren van poppen of het maken van folk twist kralen.
        In Novgorod is er een plek die zeker moet elke liefhebber van de oudheid te bezoeken. Onder de huizen van het oude gedeelte van de stad, op Ilin straat, is er een kleine kerk, bekend in de tussentijd bijna elke kunstcriticus in de wereld.

Kerk van de Transfiguratie - een van de meest opmerkelijke monumenten van de XIV eeuw, beroemd om zijn unieke fresco's. Gemaakt door een groot kunstenaar van de predvozrozhdeniya - Theophanes de Griekse, Image verrassingsoptreden vaardigheid, die wordt uitgedrukt in combinatie buitengewone moed en onfeilbare nauwkeurigheid van het schrijven.
Novgorod en zijn omgeving zeer mooi met water, dus zorg ervoor dat plan voor een avondwandeling op de boot.

In de ondergaande zon je op het oppervlak van de rivier overgeslagen langs de Kremlin muren, de kathedralen van Tartu klooster, oude dennenbomen Perynskogo klooster en zien de onbeperkte beroemde "Sloveense Zee" - Ilmenmeer.
Locaties Home

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.