The social network

picture picture picture picture
logo

Paleizen van Venetie, Palazzo Dario vloek

Iedereen heeft een verhaal Venetiaans paleis, zijn geheimen en legendes. Maar de glorie van de meest mysterieuze en raadselachtige terecht Dario.Etot palazzo paleis - de drager van een van de Venetiaanse mythe. Er wordt aangenomen dat in het Palazzo Dario vloek - de eigenaars of sterven, of ongeluk overkomen.

Volledige lijst Gervais Ik kan het niet vinden, maar als meer geloofwaardig dan de beschrijvingen van de tragische gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden met de eigenaren. Naast het verhaal van Petra Reske "Palazzo Dario." Maar wat is fictie en wat waar is - kan zeggen van niet. Echter, het boek wordt duidelijk dat in het bijzonder meedogenloos Palace aan de vertegenwoordigers van de verschillende seksuele geaardheid.

En ook voor zakenmensen en bankiram.No laten we worden poryadku.Ka 'Palazzo Dario Dario of (Italiaanse Ca' Dario, Palazzo Dario) - verscheen op de oevers van een van de Canal Grande in 1487, in een tijdperk van welvaart en glorie Venice Respubliki.Postroen was hij ambassadeur in Venetie naar Constantinopel, Giovanni Dario - de persoon in veel opzichten opmerkelijk. Dario geen deel uitmaken van een aristocratische familie - door geboorte, was hij een kleinburgerlijk.

Maar hij werd gepromoveerd tot de eervolle functie van secretaris van de Senaat. Maar roem en fortuin verwierf hij in de afwezigheid van diplomatieke poprische.Na permanente ambassadeur in Istanbul, kreeg hij de opdracht om te onderhandelen met de sultan Turkije, Mohamed II, de veroveraar van Constantinopel. Dario was een bekwaam diplomaat en een getalenteerd politicus die in staat was om een ??langverwachte vrede te sluiten met de verschrikkelijke Mohamed.

Waarvoor hij rijkelijk werd beloond met zowel de burger als respect storonami.Bogatstvo te compenseren voor lage achtergrond Dario, was hij een van de weinige eigenaren van de paleizen aan het Canal Grande, die niet behoren tot een aristocratische rodu.Nebolshoy maar elegant paleis, ontworpen door de architect Pietro Lombardo , is een voorbeeld van architectuur uit de Renaissance. De marmeren gevel is versierd met medaillons van groen graniet en rode porfier. Maar het hele gebouw voelt soort van instabiliteit en kwetsbaarheid.

Vanwege de asymmetrie van Henry James vergeleken met het huis van kaarten. Maar zoals beschreven in zijn roman Paleis van Peter Reske, "Palazzo Dario keek uitgeput vleesgeworden geel-grijs broos Het huis van kaarten, die duurt slechts zodat de basis is breder dan de bovenste verdiepingen van het paleis ... De basis was gesneden GENIO URBIS JOANNES DARIO.. - "Giovanni Dario - het genie van de stad."

Above rende drie smalle ramen met spitse bogen, gekleed triple bars, alsof ze bedoeld om een ??harem te verdedigen -. weerspiegeld in het water geverfd, nagrimirovannoe dvortsa.No persoon en dit mooie masker kon niet verbergen de opvallende iele, hoewel deze korting op alle drie verdiepingen -. twee piano nobile, edele verdieping, ontworpen voor de inspectie, en niet als een schuilplaats, en een bescheiden, gereserveerd de bovenste verdieping van Palazzo zedig uitgerekt en branie zijn hele verschijning, maar elkaar elke verdieping was niet meer dan een spectaculair interieur. "Datzelfde jaar, toen Giovanni Dario woonde in zijn paleis, zijn dochter, Marietta trouwde een patricier Vincenzo Barbaro.

Deze adellijke familie woonde in een nabijgelegen dood palatstso.Posle Dario's door de wil van het paleis in het bezit kwam van de familie, Barbara en bleef hun eigendom tot aan het begin van de XIX eeuw. Maar hij bracht niet geluk of Barbaro of dochter Dario Mariette.Ee man was een man van gewelddadige en boze man, en hij was al snel uitgezet om tien jaar na de Big Board voor het beledigen van een advokata.Marietta leed veel vanwege de schande van haar man en zijn opvliegend karakter.

Misschien is deze ervaringen en hebben geleid tot een plotselinge hartaanval. Marietta is overleden voor het bereiken van maximaal 20 jaar. Na neskotoroe tijd na haar dood, stierf onder mysterieuze omstandigheden Dario neefjes. Deze onverwachte dood, en opende een reeks van ongelukken, welke "Schimmel" viel op de eigenaren van het paleis.

Hoewel eerlijkheid moet ik zeggen dat niet allemaal te wachten op het tragische einde. In de XIXe eeuw Palazzo Dario voor een tijd toebehoorde aan een Engelsman, een historicus en onderzoeker Dario wereld Rawdon Brown.

Brown had om het paleis te verkopen, omdat hij gewoon niet genoeg geld voor de reparatie en rekonstruktsiyu.Posle zijn paleis in de handen van Isabella de Bom Plyuvinel, auteur en gastvrouw van een literair salon, waar zijn er veel beroemde mensen, met inbegrip en de Franse dichter en romanschrijver, auteur van "Venetian schets" van Henri de Rene.Grafinya Plyuvinel in staat om het paleis te herstellen, maar een beetje te ver met de versieringen, die aanleiding gaf tot de dichter D'Annunzio vergelijken Palazzo Dario met 'afgeleefd courtisane, gebogen onder het gewicht van hun ornamenten. "In 20e-eeuws paleis wordt vaak doorgegeven van hand tot hand, onder meer als gevolg van de plotselinge dood van hun eigenaren. En uiteindelijk werd het moeilijk om kopers voor deze betoverende paleis te vinden.

Ze zeggen dat Palace wilde een regisseur Woody Allen te kopen, maar waarschijnlijk door de donkere geschiedenis van het gebouw zijn bedoelingen verlaten door te besluiten alleen voor de ceremonie in het paleis van een van hun huwelijk. Spreken en een andere regisseur, Roman Palansky, het eerst zag op het Palazzo Dario, ook later afstand van zijn pokupki.Poslednyaya overlijden in het paleis in 1993, toen een schot is een van de rijkste Italiaanse industrielen na het uiteenspatten van corruptie skandala.Seychas Palazzo Dario in handen van Amerikanen. Niemand weet wat er de vloek zweefde over het paleis wordt veroorzaakt, maar sommige mensen verbinding maken met toewijding, klopte op de plint van het gebouw.

Giovanni Dario bracht zijn paleis aan de geest van de stad. En de twee eigenaren van het paleis, blijkbaar, kan niet worden ... Reizen Europa

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.