The social network

picture picture picture picture
logo

Fonteinen 'Eeuwige Stad'

Fonteinen "eeuwige stad"

Rome kan worden genoemd een van de "fontein" steden in de wereld - zijn er ongeveer 280. In de zomer van heel Italie is het lijden van de hitte, maar Rome en al van de vier miljoen inwoners en toch het feit dat hier nergens te baden. Op dit moment is de fonteinen voor veel (vooral kinderen) worden omgezet in geimproviseerde water.

Echter, de belangrijkste waarde van de fonteinen, maar in een ander - het is grote monumenten en de werkelijke inrichting van de stad. Om ze allemaal te bekijken, is niet genoeg en de gehele maand, maar de beste van hen staan ??om een ??deel van hun tijd besteden in de beroemde fontein in Rome Rime.Samym is de Trevifontein. Het is in een meerderheid van de toeristen te gooien munten zagadyvaya terug te keren naar Rome.

Fontein is gevestigd in een klein gebied rond de Trevi Quirinale. Het vult een aquaduct Aqua Virgo, die werd gebouwd voor de geboorte van Christus. Het verhaal van deze fontein is dat - in 1732 paus Clemens XII de opdracht Nicola Salvi een grote fontein te creeren op het plein Trevi. Verleden pogingen gedaan in de eeuw voor de beroemde architect Bernini op bevel van paus Urbanus VIII, werd niet voltooid omdat de dood van de paus.

Salvi het creeren van zijn meesterwerk werd geleid door wat er al in geslaagd om Bernini te creeren. De bouw van de fontein in de barokke stijl werd voltooid in 1762 goduTsentralnaya figuur mas songs - Neptunus, god van de zee door de oude Romeinen. Hij beheert de wagen in de vorm van een schelp, waarin zee-paarden zijn benut.

Een van hen lijkt te kalmeren en onderdanig, terwijl de tweede ziet er ongeduldig en wispelturig. Samen vertegenwoordigen zij de variabiliteit van de zee. Neptunus bevindt zich aan de linkerkant van het standbeeld, die overvloed, en het recht - een standbeeld belichaming van de sterke gezondheid. Boven deze beelden zijn bas-reliefs.

Een van hen toont Agrippa - een meisje, waarna de fontein werd genoemd. Bernini niet voltooid de Trevi-fontein, maar een andere beroemde Romeinse fontein - een fontein van Triton - al zijn schepping. Het is een meesterwerk van de barokke stijl werd geopend in 1642 op de Piazza Barberini.

Fontein is een bijzonder figuur - half mens, half-vis - dat is gebogen over een grote schelp, ondersteund door dolfijnen. Dat is nogal luidruchtig en zeer drukke autoverkeer, maar een zeer indrukwekkend gezicht. Piazza di Spagna (vierkant Spanje) is een andere bron van Benigni - zijn eerste kind.

Het heet Barkachchiya (oude boot) en wordt direct opgebouwd uit de Spaanse Trappen. Hij ziet er heel bescheiden - geen krachtige waterstralen, slechts een langzame gemompel. Fontein verscheen in 1629 en wordt beschouwd als een van de eerste voorbeelden van de barokke stijl.

Een ander bekend gebied met niet minder beroemde fonteinen - de Piazza Navona. Hier werd opgericht de Vier Rivieren Fontein. Zijn architect - ook door Bernini. In zijn vaste fontein beeltenis van de vier grootste (volgens hem) rivieren - de Ganges, Donau, Rio da la Plata en de Nijl. Maar niet alleen de Vier Rivieren fontein is rijk aan Piazza Navona. Hier ziet u een voorbeeld van de fontein van de kunst (natuurlijk, door Bernini) - Fontana del Moro (Fontein van de Moor). Het is zeer vergelijkbaar met de Trevi Fontein en ook toont het toneel van de zee met Neptunus.

Hier staat hij onder de zeedieren en omringd door vier Tritons. Een ander gebied, een paar fonteinen - Piazza Venetie en de fonteinen van de Adriatische Zee en de Tyrrheense Zee. Ze symboliseren de nieuwe Italie - verenigd en vrij. Wanneer je genoeg hebt van fonteinen contemplatie (en het kan gebeuren dat), dan is het leuk om terug te zijn naar mijn hotel en klaar voor de volgende dag te krijgen in de "Eeuwige Stad".

Rome hotels. bieden een ruime keuze aan accommodatie - van het hostel aan de rand en met gedeelde faciliteiten om luxueuze paleizen in het hart van de stad. Kortom, iedereen vindt deze accommodatie naar uw smaak en budget.
Hotels in Rome

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.