The social network

picture picture picture picture
logo

Resorts in Kroatie

De grootste schiereiland in de Adriatische Zee, gelegen in het noordwestelijke deel van Kroatie aan de Sloveense grens. De belangrijkste toeristische en economische centrum - Poole (bevolking 58.000 mensen.). Historisch gezien, een lange tijd was een deel van het Romeinse Rijk en daarna in de Republiek van Venetie, Istrie is op zich een belangrijke afdruk van de Italiaanse cultuur: 8% van de bevolking - etnische Italianen, Italiaanse gemeenschappelijke taal en keuken. Het grootste deel van het schiereiland Istrie stranden - rotsachtige of betonnen platform.

KROATIE - PULAOsnovana in 1. Voor Christus, de historische naam Polensium. De belangrijkste attractie van het Romeinse tijdperk - dat kan meer dan 20 000 toeschouwers het Colosseum, de belangrijkste architectonische dominant van de stad. Vandaag is het gebouw verschillende festivals (waaronder de Kroatische Film Festival in eind juli) en concerten gastheren, kan het schema worden verfijnd in de stedelijke reisbureaus.

Het Colosseum is open voor bezoekers tijdens de zomer. De meeste winkels en toeristische organisaties gevestigd in de oude stad rond het Colosseum en het centrale plein Giardini.Plyazhnaya zone begint op 3 km ten zuiden van de zwembaden van het schiereiland Verudela (kan worden bereikt door bus 2 en 7), waar de belangrijkste restaurants, disco's en hotels. Voor outdoor-activiteiten - huur waterski's en kano's, duikuitrusting huren.

Verder naar het zuiden ligt een paar stranden, waaronder Valkana (met de jeugd disco's), Nature Park (entree 10 kuna), Kolumbarica en zandige Debeljak. Als je een Schengen-visum kan gaan van de zwembaden in het Italiaanse Triest (3 uur voor een buskaartje kost 90 kuna). KROATIE - ROVINOdin van de meest luxueuze resorts van de Adriatische Zee, Rovinj (. Bevolking 13.000 mensen) heeft nog steeds de sfeer van een middeleeuwse vissershaven (gesticht in de VII eeuw).

De stad ligt op 40 minuten ten noorden van Pula (bus ticket - 23 kuna) gelegen. De belangrijkste attractie - gebouwd in 1736 ST. Euphemia, de grootste Istrische monument van de barokke architectuur. Aan de zuidkant van de oude stad, waar de bewaard gebleven gebouwen uit verschillende tijdperken architectuur (gotiek, renaissance, barok en neoklassieke), is een botanische tuin Punta Corrente, opgericht in 1890.

Van excursies is om naar een een-daagse cruise naar het eiland van Rovinj Crvena Otok (rode eiland). 1900 meter lang eiland in de 19e eeuw is omgebouwd tot een elegant park. Nu het eiland is een hotel complex Istra met een kiezelstrand en naaktstranden.

Lima Draga Bay - 9 km lange fjord en een breedte van 600 m, een van de mooiste plekken in Istrie. Excursies. De meest populaire tour - daagse cruise naar het eiland van Rovinj Crvena Otok (Red Island), 20 kuna heen en weer op de veerboot. 1900 meter lang eiland in de 19e eeuw is omgebouwd tot een elegant park.

Op dit moment heeft het eiland Istra hotel complex met een kiezelstrand en naaktstranden. Lima Draga Bay - 9 km lange fjord en een breedte van 600 m, een van de mooiste plekken in Istrie. De kosten van de cruise van Rovinj - 100 kuna per persoon. Actieve vakanties.

Duiken. In Rovinj in Istrie is het grootste centrum dayvingovy diver.hr, het aanbieden van bootverhuur (200 kuna) en uitrusting (225 kuna). Het voornaamste doel om te duiken - opgeblazen in 1914 door een Oostenrijkse mijn vliegtuig Baron Gautsch, liggend op een diepte van 40 meter. Rots klimmen.

Resorts Kroatie Kroatie

Over 80 toeristische routes, waaronder beginners, zijn gevestigd in een voormalige steengroeve, de Venetiaanse Zlatni Rat, de kosten wandeling met een gids - 180 kuna per persoon. KROATIE - POREChIzvestny toeristische centrum Kroatie in het noordwesten van Istrie (1 uur rijden van Pula), jaarlijks ontvangt een verscheidenheid van nationale prijzen op het gebied van toerisme. De lengte van het resort - 37 km. Porec is gevestigd in de 2e eeuw voor Christus, de Romeinse naam - Polentsium, momenteel bevolking van de stad 17 duizend mensen.

Old Town, waar de Romeinse weg overleefde, is beroemd om talloze winkels en restaurants. De belangrijkste architectonische monument - een Byzantijnse basiliek Evfrasiya (6e eeuw) Events.. Tijdens de maanden juli en augustus in Porec is Annale, de oudste Kroatische kunsttentoonstelling. Popconcerten worden meestal gehouden op donderdagen om Liberty Square (Trg Slobode). Actieve vakanties.

De grootste centrum actief Toerisme - Plava Laguna (tennis, basketbal, volleybal, windsurfen, roeien, zeilen) - is gelegen op 5 km ten zuiden van het centrum van Porec. De grootste duikcentrum - hotel Galijot Plava-laguna-diving.hr, bootverhuur - 90 kuna, uitrusting - van 225 kuna. Goed ontwikkelde fiets, fietsverhuur - 80 kuna een dag bij de plaatselijke VVV-kantoor kan een gratis kaart voor fietsers.

Excursies. In een van de vele reisbureaus in Porec, kan besteld worden een dag cruise langs de kust van Istrie (200 kuna per persoon) of een bezoek aan het binnenland van het schiereiland (325 kuna per persoon). Entertainment. Het belangrijkste centrum van het nachtleven - Zelena Laguna, 6 km ten zuiden van het centrum van Porec, met de disco's in de grote hotels. Huis disco in de oude stad - Capitol.

Aanbevolen restaurants in het centrum - Istra (lokale keuken), Nono (pizzeria), Barilla (Italie), Konoba Ulixes. Kvarner Bay en OSTROVAPoberezhe Kroatie ten oosten van Istrie, de minst geassimileerd Russische turistami.Tsentr regio Kvarner - de derde grootste stad Rijeka Kroatie (. Bevolking 147 000 mensen) Naast hem is de oudste Kroatische badplaats Opatija, waar de rest moet het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk te leren kennen. Major Kroatische eiland Cres en Krk - de perfecte plek voor liefhebbers van het plattelandstoerisme.
Bron - http://euroflat.spb.ru/

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.