The social network

picture picture picture picture
logo

Blonde Slaven over de bescherming van Sicilie

Italie is altijd al dichter bij Rusland dan welk ander Europa land. Het is moeilijk te zeggen waarom, maar grappig en vrolijk hitryugi-Italianen een keer won een oprechte liefde van de meesten Russisch. De Italianen betaalde hetzelfde.

En weinig mensen weten dat, zelfs in Sicilie, die in grote, zelfs niet Italie, en in feite - single staatssteun wordt vaak bezocht Russisch. Bijvoorbeeld, in de verschrikkelijke aardbeving in 1908, toen hij werd bijna volledig verwoest Siciliaanse City - Messina.

De aardbeving was krachtig - maar een paar seconden - de hele stad veranderd in een stapel stenen, onder die meer dan 160.000 begraven ... De eerste om de bevolking van Messina te helpen, kwam naar de schepen Baltische eskader onder bevel van Rear-admiraal Vladimir Litvinov. Ankers zijn absoluut onmogelijk - de grond schudde onder de zee ging als otplyasyvaya lezginka, maar het is niet gestopt met de vloot.

Letvinov opdracht om de eerste artsen en verpleegkundigen tot spoedeisende eerste hulp te verlenen aan de armen te trekken, en nu al orders voor de receptie gaf aan boord van de vrouwen, kinderen, ouderen en ernstig gewond. Rechtstreeks op de site werden gebouwd enige gelijkenis met het ziekenhuis operatiekamers, in het midden van de straat, waar de artsen ging zitten gedurende de dag en de nacht op zijn voeten, zonder bezwijken te slapen, nog steeds het gevoel het schudden van de aarde onder hun voeten, en - geopereerd ('s nachts ter vervanging van de zon kwam sveu fakkels).

Later, een Italiaanse journalist Mathilde Seurat schreef: "In de geschiedenis van Messina waren duizenden pagina's van menselijke goedheid en vrijgevigheid. Maar de eerste, meest eeuwige en onvergankelijke pagina in het verhaal dat ze hebben geschreven - blond Slaven, zo terughoudend in uiterlijk en minder reageren op de werkelijkheid ... "
En alle kranten schreef over Italiaans Russisch zeilers, en noemde ze 'onze Russische broeders ... onze redders. '

Een getuige, een Italiaanse schreef: "Nice guys! Dat is echt drie dagen heb ik ze kijken als ze ontmantelen de ruines van huizen, het nemen van hen, mensen die druk te maken rond elk van de gewonden. Hun handen zijn zich niet bewust van vermoeidheid na 10-14 uur verschrikkelijke werk. "
Geef jezelf rest in Sicilie

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.