The social network

picture picture picture picture
logo

Pamir. Honderden kilometers van het geneesmiddel de hel

Border Khorog, de hoofdstad van de Gorno Badahshana.V lucht zweeft geur van oosterse snoepjes. Ik ga langs de fel gekleed Pamir. Kijkend naar dit alles, ik vind het moeilijk te geloven dat in het midden van de jaren 1990, is er een burgeroorlog woedde. Werd opgeblazen een brug op de snelweg Khorog - Dushanbe en Pamir waren in volledige afzondering.

Om geld te verdienen, zijn ze 's nachts op een opblaasbaar autobanden werden vervoerd drugs van links (Afghanistan) bank aan de rechterkant (Tadzjiekse). Ligt op een soort vlot, paddle van de Afghaanse drugshandelaren naar de kust Khorog. Achter hen op de rubberen cirkels, springen over de golven met een lading tassen, die zijn verpakt in opium.

De grenswachters kunnen zien met een verrekijker op verboden terrein, maar snel naar de plaats van de berg kust overtocht wordt niet op iets, maar om open vuur nutteloos is: de afstand tussen de buitenposten - tien of twaalf kilometrov.Do 1979, de opiumproductie in Afghanistan varieerde van 200 tot 400 ton. Tijdens de Sovjet-invasie begon opium boom op het ogenblik van de terugtrekking van de Sovjettroepen, opium productie steeg van 1.000 tot 1.500 ton.

In de periode tussen 1994 en 1998 de wereld-markt ieder jaar waren er Afghaanse drugs in hoeveelheden tot 2500 tonn.Na Badakhshan marktprijs van heroine varieert van 5.000 dollar tot 7.000 dollar per kilogram. Als de smokkelaars door te geven aan Osh, krijgen ze een kilo heroine 25.000 dollar. En wie krijgt naar Moskou, kon een kilo drugs tot $ 100.000.

Pamir. Honderden kilometers

Elk jaar, de Pamir grensovergangen vertraagd 20-30 kilo heroine en opium .- reed ik van Khorog naar Osh, een paar zakken van drugs, genoeg zou zijn om een ??huis te kopen, het planten van een tuin, nooit te trillen op de snelweg - deelt zijn gedachten chauffeur vrachtwagen. Hij is zo vriendelijk geweest ingestemd om me in Murghab. De auto brulde overwint de gevaarlijke snelweg Khorog - Osh .- Het grote risico - Ik herinner me .- En maak je geen wagen?

Maar dan zou weten chto.Narkokurery weten wat riskuyut.Proveriv onze documenten in het post-Tal Jaman, de bewakers waren uitgenodigd in de bus, werden getrakteerd op warme thee in tin kringen. We raakten aan de praat. Op grond van de post een veel gedetineerden narkoperevozchikov. Begeleidende een belangrijke partij, de smokkelaars gewoonlijk rijden voordat de machine met heroine, en verhandeld met hen die van dienst.

Een jonge officier met wie tevergeefs gevochten drugsdealers praten over het overslaan van de partij opium en gooide hem op de tafel een foto van zijn jonge dochter. 'Niet te missen - zie je niet wonen ... "Hij miste, maar de plaats van dienst moest veranderen ... voor een pass grote partij drugshandelaren aanbod van $ 20.000 naar $ 50.000 dollar. "En niets anders te doen, gewoon voor een seconde om zijn hoofd te draaien aan de kant" - de grenswachten lachen. Zij zijn ervan overtuigd dat grote hoeveelheden drugs de bestelling ontvangt en ze zijn passeren kontroliruetsya.Odnazhdy, de post te vertellen, de handelaren duurde ongeveer 300 kilo opium, volgens de gedetineerden, was de lading bedoeld voor de Amsterdam - daar wachtte een twee dagen.

Blijkbaar is de drug zending werd betaald op voorhand, de vertraging van de partij was gebonden aan de tweede poging veroorzaken. En net een maand later werd gearresteerd op een vrachtwagen, die werd opium. Drugs waren hetzelfde gewicht en in dezelfde verpakking .- Daarom is de hele weg van Moskou naar Amsterdam, drugs leverde een cover - een geblesseerde zei majoor-AP, zinspelend op de corruptie die er bestaat in de hogere echelons van de overheid, met inbegrip van wetshandhavingsinstanties. - Wie heeft betrekking op de drugsdealers? - Vraag betere set in Moskou.
Volledige tekst van het boek van J. Nazaraliev "Deliver en vergeven" vindt u op de officiele website van

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.