The social network

picture picture picture picture
logo

Atheense architectuur van de Byzantijnse periode

Met de ineenstorting van de oude heidense wereld en de komst van het Christendom begon een geleidelijke daling van Athene als een centrum voor kunst en filosofie. In het midden van de vijfde eeuw, toen er een definitieve verdeling van het Romeinse Rijk in oost en west, Athene verplaatst onder de controle van het oostelijke deel (Byzantium).
In de 6e eeuw, keizer Justinianus gaf een wet op de definitieve afsluiting van de scholen van gedachte en aanpassing van alle heidense tempels in de christelijke.

Na deze, Athene werd een kleine provinciestad van een uitgestrekt rijk en werden administratief ondergeschikt aan Thebe.
In de periode van 10 tot 12 e eeuw in Athene was er enige welvaart. Constantinopel (Byzantium kapitaal) begon enige interesse in de City Express vooral te wijten aan het feit dat een van de inwoners van de stad werd de vrouw van de Byzantijnse keizer. Op dit moment is de stad kwam om veel priesters en ambachtslieden, en bouwde vele kleine en mooie kerken.

Maar deze vruchtbare periode in de stad duurde erg lang. Athene opnieuw viel al snel in de vergetelheid en armoede.
Van de bijna driehonderd kerken van de Byzantijnse periode, schreef over ontdekkingsreizigers de 17e eeuw, zeer weinig bewaard gebleven.
Een van de meest originele overgebleven kerken uit de Byzantijnse tijd is de zogenaamde Small bisdom of de kerk van St. Eleftheria, gelegen in de wijk Plaka.

Deze prachtige kerk werd gebouwd in de 12e eeuw. Het heeft een kruisvorm en een koepel, maar verschilt van de traditionele kerkgebouwen met hun materiaal. De architect van de kerken verzamelde fragmenten van monumenten van alle historische perioden en gebruikte ze om een ??unieke fantasie te bouwen, wat resulteert in een harmonieuze structuur, vol Beauty en genade.

Aan de samenloop van straten en Ermou Eolu van Monastiraki is een Byzantijnse kerk van de 11e eeuw, gewijd aan de Maagd Maria, beter bekend als Kapnikarea. Deze kruiskerk met een koepel rust op vier pijlers. Buiten de kerk is erg mooi en is opmerkelijk voor zijn stenen metselwerk muur en vast te zitten in architectonische fragmenten.

Om de 11e eeuwse kerk van heiligen en is Theodore, die dicht bij de vorige kerk op straat Eolu. Het is gebouwd van baksteen en blokkeren principe van de stenen en platen. Een andere kerk die is gebouwd op precies hetzelfde principe, en behoort tot dezelfde periode als de vorige kerk, gelegen op de Atheense Agora, tegenover Gefesteona. De Athens Byzantijnse architectuur

In de straten en de Amalias Filellinon is de kerk van St. Nicodemus. De kerk is een achthoekige kerk met een grote koepel, die in de 11de eeuw gebouwd door Stephen van de aard van Lika. In het midden van de 19e eeuw werd het gekocht door de Russische staat en werd geschonken aan de Russische gemeenschap in Athene.

De buitenmuren van de tempel is versierd met kant en ingewikkelde baksteen decoratie in de vorm van sterren.
Gids voor de Athene

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.