The social network

picture picture picture picture
logo

Athene

Athene - van de stad, vreemd combineert geschiedenis en moderniteit, de Europese en oude boventonen, een stad waar de geschiedenis niet alleen in musea, en liggen onder hun voeten, net als langs de weg rotsen, de stad, een combinatie van ruimte en tijd in een bepaalde categorie van intrinsieke het leven .
          Iedereen brengt tijd door in Athene, afhankelijk van uw smaak, en voor iedere bezoeker van Athene, is er een speciale, uniek individu steden aan de profane in de cultuur - en voor verfijnde estheet, een zakenman - en voor toeristen, voor loungen toeschouwers - en kwam uit professionele belangen, voor koppels in de liefde - en voor die-hard bachelor, - voor elke persoon in Athene, zijn er enkele speciale, unieke perspectief, bekend en toegankelijk is voor hem alleen.

U kunt de bezienswaardigheden te zien voor een paar dagen, en kan deze week besteden, kunt u de historische opgravingen en het museum tentoonstellingen verkennen, maar je kunt gewoon wandelen in de stad of zitten in een taverne - in ieder geval, je zal winnen. Op dit punt in de geschiedenis en het dagelijkse leven zijn zo nauw met elkaar verweven, dat het een unieke smaak die is altijd en overal gevoeld schept: van hallen van het museum - om de heel gewone straat, van de marmeren zuilen van oude tempels - gedragen de gebruikelijke tabellen van de Griekse koffie.

Athene heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot het Neolithicum, toen op dezelfde heuvel waar de Akropolis later werd gebouwd, de eerste nederzetting. Na verloop van tijd, de nederzetting werd een stad, en de XIV eeuw. BC - Een van de grote economische en politieke centrum van Attica.

In de X eeuw. Als gevolg van volksopstanden politieke systeem is veranderd: in plaats van de traditionele koningen aan de macht kwam anaksov burgerlijke macht van de meerderheid (demos), dat in feite, was een kleine machtselite - de meest invloedrijke en rijke mensen van de stad - de aristocratie. Later, hebben gewone mensen bereikt Empowerment in de montage. Dus vormden een controlesysteem, nu bekend als de democratie.

Daarna is de geschiedenis van de Athene was nog een hoop van all-time highs en even duizelingwekkende dieptepunten.
          In 480 voor Christus Perzische invasie geveegd Attica: Athene was platgebrand, en de inwoners vluchtten naar de bescherming van de toen zeer krachtige Atheense vloot bij Salamis. De Atheners, in samenwerking met andere Griekse stad-break van de Perzen op zee en op land, en de restanten van het Perzische leger vluchtte in ongenade in Azie.

De Atheners waren in staat om de stad te herbouwen en een defensieve alliantie van Griekse stadstaten te leiden, worden daarmee de machtigste staat van de Griekse wereld.
          Er komt een klassieke tijdperk (V in). - De economische en culturele bloei van Athene, maar ook een tijd van strijd en interne oorlogen tussen de Griekse beleid. Athene versloeg in de Peloponnesische oorlogen, en verliezen hun politieke invloed in de Middellandse Zee.

Dan, na een tijdperk van Macedonische heerschappij, toen Athene maken deel uit van het Romeinse Rijk, hervatten zij hun dominante positie in Europa, maar op culturele waarde. De hele stad verandert in een grote universiteit - een opslagplaats van de verschillende scholen van filosofie en retorica scholen, een plaats van constante geschillen en de vorming van de filosofische systemen van bewondering en afgunst van al de intellectuelen van de oude wereld.

De Byzantijnse Athene langzaam fade-tijd, volledig verloren zijn vroegere prestige van het culturele centrum van Europa. Op het moment van de kruistochten, en later - de Turkse invasie (1456), had Athene was een klein provinciestadje met een vergeten verleden en zonder toekomst.
          Maar de oude ruines van het Parthenon zijn altijd een kostbaar symbool van de Griekse natie.

Na de Griekse opstand 1821-1830 Athene opnieuw werd de hoofdstad van de nieuw leven ingeblazen Griekse staat en het verwerven van de kenmerken van de moderne industriele Europese stad, zonder verlies, echter, en haar historische gezicht.
          Christian monumenten AfinAfiny - centrum van de klassieke cultuur en de bakermat van de beschaving - de meest glorieuze monumenten van de oudheid.

Niettemin, de stad heeft zijn eigen christelijke geschiedenis, verweven met de erfenis van de klassieke traditie - niet toevallig de oudste van de bestaande christelijke kerken in Athene werden gebouwd op de fundamenten van heidense tempels, en sommigen van hen zijn direct geplaatst in de gebouwen van de oude tempels, zoals Bijvoorbeeld, was het met de tempels van het Parthenon, en Gefesteyona Eretreyona.
          In de vroege Byzantijnse tijd, toen de Atheense school van filosofie nog steeds werd beschouwd als de standaard van het hoger onderwijs, is het bestuderen van de meest bekende Christelijke theologen en kerkvaders: Basilius de Grote, Gregorius de Theoloog, Gregorius van Nyssa, Johannes Chrysostomus.

Tijdens de leerstellige betwist dat de kerk verdeeld in de IV-V eeuwen. mening van de vaders beschouwd als de meest gezaghebbende, maar hun stem werd grotendeels bepalend voor de ontwikkeling van de christelijke leer. Het gebeurde niet alleen omdat zij waren de woordvoerders van het bewustzijn van de Kerk, maar ook te wijten aan het feit dat ze waren een van de grootste geleerden van zijn tijd, die wist prima en oude cultuur begrepen, dacht en sprak van de categorieen.

Basil door zijn tijdgenoten voor de onweerstaanbare argument en de schoonheid van meningsuiting genaamd "goddelijk", Gregorius de Theoloog kende de klassieke literatuur zo veel dat hij mooie gedichten schreef op de oude Homerische dialect, en zijn leraar John heidense, zelf een beroemd redenaar, en hoofd van de school, anderen in hun opvolgers.
          Meer recent, A; Finnen geleidelijk aan in verval: de centra van het onderwijs uiteindelijk verschoven naar de hoofdstad van Constantinopel en Alexandrie briljant.

Het droevige resultaat van een eeuwenoude culturele traditie van Athene, onder leiding van de beroemde edict van de keizer Justinianus sloot de heidense in 529 scholen en universiteiten.
          Na dat, Athene definitief verdwijnen uit de culturele wereld Europa, maar het christelijke leven gaat verder: nieuwe kloosters en tempels. Sommigen van hen hebben het overleefd tot in onze tijd: een klein maar indrukwekkend door zijn ouderdom en architecturale elegantie van de Kerk van St..

Elevferiya, St. Theodore Church, een kerk met prachtige fresco's Kapnikareya, etc. Ook het belang van de oude monastieke klooster Kesariani en Daphne, Daphne bijzondere kerk van het klooster en de zeldzame mozaiek - een klassiek voorbeeld van Byzantijnse kunst in het algemeen en in het bijzonder srednevizantiyskoy mozaiek.
          Christelijke oudheden liefhebber en zal niet langs het Byzantijns Museum, met zijn kleine maar smaakvolle collectie iconen, mozaieken en muurschilderingen.

Bron: Hellada.ru - Speel in Griekenland: het eiland Kreta, het eiland Corfu, het eiland Santorini. Hotels in Griekenland. Hotels in Halkidiki.

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.