The social network

picture picture picture picture
logo

Erechtheion

Noorden van het Parthenon is de tweede grootste tempel van Acropolis - Erechtheion. De bouw begon in 421 voor Christus Erechtheion en werd gestopt tijdens de Sicilie bedrijf. Voltooiing van de bouw van de tempel dateert van 409 voor Christus De architect van de tempel is onbekend, maar velen geloven dat het de beroemde Mnesikl. Erechtheion tempel is niet zo veel, maar in combinatie tempel complex, dat is gewijd aan de oude koningen van Athene, evenals Athena en Poseidon.

De kerk is gelegen op de plek waar er was een geschil tussen Athena en Poseidon om het bezit van de juiste tempel gorodom.Izyuminkoy is de zogenaamde portiek Caryatids, die is gelegen aan de zuidkant van de tempel complex. Kariatiden - beelden van jonge vrouwen die op een hoog voetstuk en sierlijk ondersteuning van een fries en een marmeren Aziatische tekst dak.

Momenteel worden deze beelden vervangen door kopieen, maar deze vijf zijn in het Acropolis Museum en een in de Britse Muzee.Severnuyu kant van het Erechtheion is versierd met een sierlijke zuilengalerij Ionische zuilen. De deur is versierd met ornamenten in de vorm van herhaalde grote rozen en met twee handgrepen aan de rechts en links is een van de mooiste voorbeelden van de Ionische stijl van de 5de eeuw tot n.e.Nedaleko van Erechtheion, volgens de legende, was een grot waar leefde de heilige slang van de Akropolis. Erechtheion acropolisErechtheion

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.