The social network

picture picture picture picture
logo

Dingen om te doen in Praag. Oude Stad.

Old Town Praagwas en blijft een van de meest populaire en interessante plekken voor excursies en bezoeken aan Praag. Centrum van de Oude Stad is het Oude Stadsplein - een van de mooiste van Europa. Voor de eerste keer is het het beste om te bezoeken op een moment dat het bijna leeg, wat al haar majestueuze schoonheid zou zien, het is hier waar u kunt genieten van de geest van deze oude Praag. Zelfs de tijd is geen gewone klok tikt, en astronomie.

Aan het eind van elk uur hoor je de prachtige klokken van de ongebruikelijke uren. De wijzerplaat van dit horloge bevat een schat aan vermakelijke informatie - de tijd voor zonsopgang en zonsondergang, kalender, en Midden-Europese tijd starobogemskoe, maanstanden en Solntsa.Stary de stad beroemd om zijn kelders en zelfs hele straten die onder de gebouwen. Deze ongewone fenomeen is te wijten aan het feit dat de rechter oever van Praag was in eerste instantie linksonder, en vaak onderworpen aan overstromingen.

En dus, in de XIV eeuw, de inspanningen van de bouwers was opgeworpen tot een hoogte van zes metrov.Na plaats de poort in de oude binnenstad Powder Tower is nu gemaakt in laat-gotische stijl in 1475-1500 respectievelijk. Aan het einde van de XIXe eeuwse toren tot zijn huidige vorm en heeft een koepel. Gedurende de dag vanaf het uitkijkpunt op de Kruittoren en biedt een adembenemend te bekijken stobashennoy Praag.

Niet ver van de toren kun je een heel mooi gebouw, gemaakt in de Renaissance-stijl te zien - het gemeentehuis, gebouwd in het begin van de XX eeuw, in plaats van het paleis van de Boheemse koningen. Boven de ingang van het stadhuis ziet u het mozaiek "De aanbidding van Praag," en in het huis van de Hall of Smetana, waar de jaarlijkse opening van het festival is te bezoeken "Praag Lente. "Wandel door de straten Celetna, die loopt van de Kruittoren in de richting van de Praagse Burcht, en herhaal je het pad dat de Boheemse koningen nam, tijdens zijn kroning.

Dingen om te doen in Praag. Oude Stad. Praag

Vandaag, deze straat werd dan volledig aan het lopen bewoners en toeristen en is vol met heel interessante plaatsen en instellingen. Hier vindt u een restaurant met een keuken voor iedere smaak, veel kleine winkeltjes met souvenirs en natuurlijk, de beroemde Tsjechische glas aan te passen. En op deze mooie straat gelegen: ". Het Estates Theater" een huis, "de Zwarte Dame," Huis "We Three Kings ', Mint, en

Dingen om te doen in Praag. Oude Stad.

Deze oorspronkelijke naam van het gebouw te wijten aan het feit dat de huizen werden gebouwd voor de gebouwen werden prisvaivaivat getallen, en dus, elk gebouw heeft zijn eigen set van naimenovanie.Tsely interessante gebouwen in de oude binnenstad, die de moeite waard is de aandacht - dit is het oude stadhuis. Geschiedenis van het stadhuis dateert uit het familielandgoed Volflinov.

Geleidelijk aan, het landgoed werd steeds meer en meer nieuwe gebouwen, waaronder het beroemde huis van "De notulen", met zijn prachtige sgraffito (een stijl van de monumentale schilderkunst in welke tekening gekrast op de bovenste laag van gips tot op de bodem). Een van de meest interessante bezienswaardigheden van het stadhuis - Hall en Raadzaal, oorspronkelijk gebouwd in gotische stijl, en is later verbouwd. Zorg ervoor dat u Carolinum bezoeken.

Het hoofdgebouw van de oudste universiteit van Europa, gebouwd in 1348. Het werd gesticht door de toenmalige koning van Bohemen, en in de toekomst, de Duitse keizer, Karel IV. Opmerkelijk gebouw in de Oude Stad, is de kerk van Onze-Lieve-Vrouw voor Tyn. Het werd gebouwd in de XIV eeuw, en de twee barokke torens verschenen op de site van de Gotiek in de XVII eeuw na een brand.

De hoogte van de torens ongeveer 80 metrov.Esche een mijlpaal van de Oude Stad - de Bethlehem Kapel, het gebouwencomplex is de tweede grootste in Praag, gelegen in een gebied van bijna 2 hectare.
De site gaat over Reizen in Praag.

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.