The social network

picture picture picture picture
logo

Geschiedenis van de stad Tver regio Staritsa

Staritsa - een van de oudste steden van Tver land, prachtig gelegen aan beide oevers van de Wolga in de bovenloop. Bayou ligt 75 kilometer van Tver aan de oostelijke rand van de Valdai Hills. De stad omringt een karakteristieke Centraal-Russische natuur met karakteristieke Valdai Hills, de heuvels, met prachtig uitzicht op bossen, beekjes, en weiden.

Locatie Staritsa voorbeeld van hoe goed onze voorouders in staat waren om sites voor nederzettingen te kiezen. Het oorspronkelijke kasteel stond hoog op een kaap, en nu met deze hoogte, een prachtig uitzicht op Staritsa en okrestnosti.Ofitsialno Staritsa opgericht in 1297, maar recente archeologische ontdekkingen en onderzoek naar de "New Town" of "City op Staritsa" kroniek ontstaan ??in de tweede helft XIV eeuw. Staritsa naam is van het einde van de eeuw XV.

De stad dankt zijn naam aan de rivier Staritsa, een zijrivier van de Wolga hier, wat betekent "de oude rivierbedding." Echter, er is een legende dat de naam "Staritsa" komt van de enige overlevende na de verwoesting van de oude stad van de Mongolen. Maar in ieder geval, het fort kwam Staritsa in de Tver knyazhestva.Vazhnoe strategische ligging van het fort en winstgevende handelsroute van Kiev naar Novgorod vaak leidt conflicten tussen Moskou en Tver.

Sinds 1485 Staritsa met alle Tver vorstendom altijd behoorde tot de Moskouse staat. Na de dood van Ivan III werd Staritsa veel zijn zoon Andrew, kreeg de bijnaam - Starytskyi. Toen het begon actief de bouw van de prinselijke paleis en klooster, en na de toetreding van de jonge Ivan IV, de bouw verder, Vladimir Starytskyi. Het was in die dagen Staritsa verworven zijn schitterende uitzicht.

Na de moorden van Ivan de Verschrikkelijke met de laatste feodale vorsten, Staritsa steeds een van de buitenverblijven van Ivan IV, herbouwd en versterkt, blijft ontwikkelen handel en ambachten. Sinds Staritsa hun vorsten niet langer imela.Rastsvet Staritsa niet lang. In de Tijd van Troubles werd de stad bijna volledig verwoest door Poolse troepen.

Maar omdat Staritsa was nog steeds een belangrijk strategisch punt, de koning beval Mikhail op de stadsmuren te herstellen. Maar uit de strategische plannen van Peter I Staritsa weggelaten en verloor de waarde van het fort. In 1708 trad hij toe tot de Staritsa Smolensk provincie, en in 1775 werd het graafschap stad Tver namestnichestva.V XVIII - XIX eeuw Staritsa was een vrij grote jachthaven op de weg van Moskou naar de Sint-Petersburg. In de stad van vitaliteit in de bouw van openbare gebouwen, kerken en herenhuizen.

Het was gebouwd van lokale witte steen en baksteen, Staritsa was elegant en gezellig. En in het midden van de negentiende eeuw door een veel voorkomende reden voor die tijd - de spoorweg stad en werd gepasseerd door Rzjev - Staritsa verloor zijn betekenis en veranderd in een rustige wijk gorodok.Segodnya Staritsa is een uniek historisch en architectonisch monument, de stad harmonieus gemengd in het omringende landschap. Aan de oever van de Wolga is Staritsa Assumption Klooster, volgens de legende, stichtte hij in de XII eeuw.

Home monastieke gebouw - de Hemelvaart van de witte steen kathedraal, gebouwd in 1530 Vanwege de complexe samenstelling van piramidale, de vorm van de kathedraal een beetje ongebruikelijk. Niet ver van de kathedraal van de Assumptie werd gebouwd in 1819, Trinity Cathedral (graf soort Tutolmin). Aan de andere oever van de Wolga in 1808-1816 jaar door de architect L. Rusca en begeleiding van M. Chernyatin werd gebouwd Kathedraal van Boris en Gleb. In de jaren 1817-1827 werd ernaast gebouwd elkaar - staande klokkentoren.

De bouw van de kathedraal en de klokkentoren, gebouwd in de stijl van volwassen classicisme, en van veraf zichtbaar op de hoge oever van de Wolga, als de dominante moderne bezienswaardigheden van de stad Staritsy.Iz dienen er rekening mee gelegen op de helling van de oude kerk Pyatnitskaya. In de omgeving zijn gelegen in het land van de oude smederijen van gesneden witte steen, ze nog steeds herinneren het vaartuig is goed ontwikkeld in Staritsa in de XVIII eeuw.

Forge werd gebouwd in de late 1790s uit de resten van muren en torens Staritskogo Kremlin, opgericht door Ivan Groznom.Interesna woningbouw en stedelijke ontwikkeling. In een veel witte stenen huizen Staritsa met stenen poort gebouwd XVIII-XIX eeuw. De onderzoekers en toeristen uit heel Rusland special interest Starytskyi grot.

Gelegen in de nabijheid Staritsa Bernovo landgoed herbergt een museum, AS Pushkina.Poseschenie Staritsa niet onverschillig laten iedere liefhebber van de Russische oudheid, noch een specialist op de geschiedenis en architectuur, en niet de fotograaf. Zelden komen met een dergelijke combinatie van schoonheid en rust, comfort en harmonie van de oude Russische stad.
http://staritsa.ucoz.ru/

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.