The social network

picture picture picture picture
logo

Autotravel Europa

Kiev - Uzhgorod - Bratislava - Wenen - Praag - Zakopane - Krakow - Dnepropetrovsk
(Slowakije, Tsjechie, Oostenrijk, Polen)
We zijn begonnen met wat Gaugeable op de kaart de geschatte afstand tussen de steden, die gingen om te stoppen. Ik wilde reizen niet alle dagen en waren aangenaam en interessant.

Als gevolg hiervan, vormden we een route met alleen deze plaatsen nachten. Dit was een voorwaarde voor de opening van het Schengen-visum.
Na deze aangename fase begon de meest moeilijke en zeer storend les - vinden hotels en volledige betaling voor al onze weg.

Ik hoop dat ik reisbureaus helpen, maar alle, zonder uitzondering, weigerde om te helpen. Het is duidelijk dat om een ??tour te verkopen aan Egypte is veel eenvoudiger en winstgevender, maar het was jammer dat de Oekraine autotourists met bedrijven aan het werk bijna onmogelijk.
Een van de mogelijkheden bood voor ons, maar het hotel prijzen waren opgeblazen drie keer. Dit wordt verklaard door de mei nieuwe prijzen. Maar met een blik op verschillende websites voor het boeken van hotels, ben ik geconfronteerd met heel andere cijfers. En die cijfers die ik vond nog veel meer.

Een ander zeer belangrijk dat het hotel heeft volledige betaling direct ontvangen en stuur het per fax of per e-mail een bevestiging van uw reservering. En net als in een normale praktijk, een betaling bij aankomst, moet je kijken voor zulke hotels, die een voorschot betaling.
Na het boeken het hotel om ring-up van alle op hun eigen receptie (telefoon en mail wordt zichtbaar) en vraag hen om een ??voucher, waarin ook al de komst en de nummers van hun paspoorten te sturen.

Zeer aangenaam verrast dat niemand geweigerd, en binnen twee dagen hadden we aan de hand van alle nodige documenten.
Daarna ging het allemaal op rolletjes. De website van de Tsjechische ambassade, we gedownload van de toepassing en de lijst van vereiste documenten. Dit alles vulde het huis, verzekeren zichzelf en de auto (groene kaart) en ging naar Donetsk te veroveren.

Er is de dichtst bij ons consulaat.
Wat zou willen adviseren: Zorg ervoor dat u bellen voordat je gaat Be - er zijn geen bezoek dag.
Documenten die we hebben overhandigd ongeveer 15 minuten. Een week later kwam de andere, en voor een kortere tijd al onze paspoorten kregen met visa gereed. We hebben niet gevraagd een enkele vraag.

Dus iedereen die bang is van Schengen - niet geloven.

We uit Dnepropetrovsk 9 mei 03:00 op onze limo heet de Mitsubishi Space Star. We - mijn man, mijzelf, mijn zus en haar vriendin.

Ik ben - de chauffeur, haar man - de navigator. Vier van hen reizen meer plezier en benzine is niet zo merkbaar. Op de weg hebben we niet in een haast, stop om te eten en lopen. Dus moet Uzhhorod in 18,30, het breken van de eerste 1174 km. In Uzhhorod, bracht de nacht in het hotel Intourist Transcarpathia.

Cijfers zijn niet duur, maar in uitstekende staat. Aanbevolen! In de avond onze machine gewassen en ging voor een wandeling door de stad.

Alle very nice. Moeite waard een kijkje.
Volgende dag (10 mei).
Op 06:40, die vulde de hele weg, reden we naar de grens.

Terminal ligt midden in de stad die niet kan, maar verheugen. Van de Oekraiense kant, we waren alleen! Dit leidde tot een stormachtig, en natuurlijk, voortijdige vreugde. Aan de Slowaakse kant zijn al toegevoegd, draai + shift te veranderen time-out.

Maar alles ging prima. We hoeven niet te inspecteren, niets meer was niet gevraagd, vertrad het paspoort, en we gingen op een eerste land van onze route. De hele grens duurde 2,5 uur. Ze zeggen dat het helemaal niet slecht.
Vergeet niet het licht! Sancties voor niet opgenomen lampen zijn zeer behoorlijk.

Wij zijn overigens, nadat de lokale politie werden tegengehouden, omdat de mist was opgenomen met het dimlicht. Dit kan alleen worden uitgevoerd bij slecht weer en mist. Af met een waarschuwing, bedankte hen en reed verder.
In alle nederzettingen zijn een veel verkeer politie.

En ze staan ??niet achter de hoeken, en gaan. Als dat niet als iets, dan ingehaald en gestopt. Daarom is het best niet in strijd met. Maar hier op de autobahn - kan versnellen tot 150. Het is beter als voor iemand te worden bevestigd. Zo betrouwbaar.

In Bratislava kwam om 15.00 uur en de eerste afgewikkeld. Ik vergat te zeggen dat we genoten op de weg navigator. Super handig! Hotel adres, en geen problemen met de zoekopdracht. Een veel tijd bespaard. Grote omissie dat we in Oekraine niet een beetje SKK veranderd. Verliet het hotel zonder een auto (bier drinken besloten) en had een lange wandeling naar het dichtstbijzijnde wisselkantoor.

We hebben gewoon niet het geld voor de tram.
Bratislava hield. Maar je moet direct gaan naar het historische centrum. Het moderne deel van de stad lijkt op een bouwtijd van stagnatie van het socialisme. Allemaal hetzelfde type, vijf verdiepingen en onopvallend.

Maar het centrum zal blij zijn! Allereerst zijn er onlangs gerenoveerd. Straten en pleinen zijn zeer schoon, gerenoveerd gevels. Ik vond de kleine bronzen monumenten kunt u een brandweerman ontmoeten, kijkt uit het luik, of de paparazzi, schieten van achter de hoek. Dit alles roept een glimlach en verheffend.

En wat is er bier! Goddelijk! Niet erger dan in de Tsjechische Republiek.
Zo zitten in de avond met een glas in de hand in een aangenaam terrasje per se de moeite waard. Dus, het passeren van Bratislava, niet rijden voorbij. Ja, zei hij, eerst, ik heb niet gezegd seconden. Dus van Bratislava naar Wenen, op slechts 70 km op de snelweg dan de andere.

Nou, laten we gaan?
11 mei
Om 9.00 uur hebben we stevig opgefrist (Zweedse de tafel was een succes), gingen we naar Oostenrijk. Trouw aan het centrum van Bratislava, stopten we weer en liep een paar uur om het materiaal op te lossen.
En hier is het - Oostenrijk! Het eerste dat ons bereikt is er - het is windmolens.

Ze zijn zo veel dat in eerste instantie lijkt het erop dat het onderwerp is van een sci-fi film. Zeer indrukwekkend. Nergens anders zal dit niet te zien.

Wenen begroette ons met zon en warmte. Gelukkig dat we daar aankwamen in het weekend. Er is altijd in het centrum mogen gratis parkeren. Op weekdagen is het heel goed mogelijk. We moeten de auto weg te zetten, maar dit zal het erover eens, heel spannend.
Als je in Wenen, op slechts een dag, zoals wij doen, we meteen geadviseerd om te zitten op de ronde met de tram rond het centrum met een briesje.

Dus je kunt kijken naar alles en vond het plaats achterste voet. Het passeren van een volledige cirkel, gingen we naar een van de haltes en begon methodisch om alle bezienswaardigheden van het oude centrum te omzeilen. Onvergetelijk! De indruk is dat deze gebouwen en kerken aan het doen waren niet van steen, en weefde een delicate kant. Ook opmerkelijk is absoluut elk gebouw.

Als u het verlangen en het geld te besteden heeft, kunt u rijden in een koets rond het centrum. Dit is een zeer populair, maar, eerlijk gezegd, de passagiers van de bussen waren diep bejaarde Duitsers. Als gevolg daarvan, hebben we besloten om op te lopen voet. En geen sorry!

Ten slotte hebben geprobeerd doroguschy (bijna 50 USD. Voor 4 stuks), maar erg lekker, luxe broodjes, we hebben gestuurd uw auto aan de kant van Praag.
Op de weg, heeft ingevuld 20 liter (28 euro) van de benzine. We besloten om een ??verschil te maken. Het bleek significant te zijn. De auto vloog als een orkaan, terwijl het verbruiken 6,5 liter ongevallen. Tegen de avond van die dag, hebben we met succes gedronken bier in een mooie bar in Praag, blij dat alles gaat volgens plan.

11 tot 13 mei
Remembering Praag, ik kan niet eens onderscheid maken een ding. Dit is een zeer mooi en indrukwekkend alle verbeelding, en de stad. Het lijkt mij dat de eerste dag van het verblijf niet nodig is om een ??aantal speciale rondleidingen verzinnen.

Just doelloos rond te lopen. De omvang van de oudheid en schoonheid, omdat het leek ons ??veel meer dan in Oostenrijk.
Om het gemakkelijker te navigeren, koop een gids en kaart van de stad. Markeert de plaats waar we zouden willen krijgen in de eerste plaats, je eigen routes aan te maken. Beschrijf alle attracties, doe ik niet. Om dit te doen, neemt u met u te begeleiden, maar de belangrijkste historische sites staan ??vermeld:

Kasteel van Praag
Galerij van de Praagse Burcht, de kathedraal van St. Vitus, de oude Koninklijke Paleis, de Basiliek van St. Jiri, Speelgoedmuseum, Korolevskie tuinen, het Zomerpaleis van koningin Anne, De Zingende Fontein

Hradcany
Salmovsky Palace Paleis Schwarzenberg, de Toscaanse paleis, Martinic Palace, Aartsbisschop Paleis, de kapel van St. Barbara, Loretaklooster, Kerk van de Geboorte, Strahov-klooster Strahov Ziekenhuis Sint Elizabeth

Mala Strana
Karelsbrug, Oude Toren, St. Nicolaaskerk, Lichtenstein Palace, Hungry Muur, de uitkijktoren, Praag Venetie, Ledeburgskie tuinen, tempel van de Heilige Maagd Maria onder Chain, John Lennon muur, het paleis van Lobkowicz

Oude Stad
Kruittoren, Kerk van de Maagd Maria voor Tyn, de kerk van St. Nicolaas, Rotto huis, de Nationale Bibliotheek in Clementinum, New Town Hall, de kapel van het Heilige Kruis, Bethlehem Kapel, de kerk van St. Gallen, Estates Theatre

Josefov

Oud-Nieuwe Synagoge, Joods Stadhuis, Oude Joodse Begraafplaats, Pinkas Synagoge, Spaanse Synagoge, St. Agnes Convent, Filosofische Faculteit van de Karelsuniversiteit

Nove Mesto
Nationaal Museum, de Moravische huis bank Franciscaanse Gardens, New Town Hall, St. Ignatius van Loyola, het klooster Emauzy, Kerk van St. Cyril en St. Methodius, de Slavische eiland op te slaan Haas, Slavische House, Public House, Main Post Office

Vysehrad

Nuselsky brug, congrescentrum, Rotonde van St. Martin, St. Maria in de kapel van het fort, Nieuw-decanaat, Visegrad Museum, Vysehrad Begraafplaats

Holeshovitse
Paleis voor Volksvlijt, Nationaal Museum van de lapidaire, Maroldova panorama, Summer Palace, een planetarium, Fairgrounds Palace, Energoprojekt, Kerk van St. Antonius van Padua, het Nationaal Museum van Landbouw

Wijngaarden

kathedraal van het Heilig Hart van God, Vinogradskaya watertoren, een monument voor de gebroeders Capek, Vinohrady Theater, Huis van Vuur, de kathedraal van St. Ludmila, Riegrovy Gardens, de Staatsopera, het centraal station

Oh, ik bijna vergeten, voor een ritje op de Moldau met de boot! Zeer mooie en mooi. Zo mooi uitzicht en de rechter-en de linkeroever van Praag. En toch is er een Russische vertaling.

Je kunt iets nuttigs te leren voor zichzelf.
14 mei
De volgende dag in de Tsjechische Republiek, hebben we besloten om een ??oude stad Cesky Krumlov wijden. Het ligt 150 km van Praag. Het doet geen kwaad om een ??kaart te krijgen.

Dus alles is veel gemakkelijker te bekijken. Stad van deze kleine, maar zeer mooi.
Stichting van de stad gaat terug tot 1274 Castle, waarrond de stad groeide, werd gebouwd in het midden van de 13e eeuw adellijke dynastie Vitkovich.
Het kasteel van Cesky Krumlov, dat is de tweede grootste na de Praagse Burcht, bestaat uit vijf binnenplaatsen en een groot park. In het kasteel zijn ook grote collecties van barok en renaissance.
De stad nog steeds de moeite waard een kijkje gotische kerken van St.

Baby en Corpus Christi, het Renaissance stadhuis en het college van Jezuieten.
Wie is een beauty Krumlov, lekkere lunch in het restaurant "U Schweik" (een netwerk in de Tsjechische Republiek), gingen we terug naar Praag. Ik wilde echt de laatste fatsoenlijke Tsjechische avond door te brengen.
15 mei
Om 9:00 linksaf in de richting van Brno. Maakte een stop daar.

Wat kan ik zeggen? In principe, cute. Centrum is niet slecht.

Maar het effect dat het nog steeds een industriele stad. Als u haast, moet je niet bellen, maar we hebben geen spijt van die werden genoteerd in deze plaats. Het meest indrukwekkende - dit is St. Peter en Paul. De waarheid zal moeten lopen de heuvel op, maar zodra je hier bent - wees niet lui.
Dan was er de onvergetelijke schoonheid van de weg door Slowakije naar Polen (de overgang "Lysa weiland"). Rond Tatra!

Woorden kunnen niet overbrengen. Dit is een must see! Besneeuwde bergtoppen, bergrivieren, naald-en loofbomen, een verscheidenheid aan kruiden en bloemen. In de avond van dezelfde dag, hebben we met succes afgerond hun weg naar een mooie kleine stad van Zakopane. Hier zijn we nu al de tweede keer. De beslissing om hier laten vallen, komen vanzelf.

Over het schilderachtige berglandschap is moeilijk voor te stellen. Een groot pluspunt is dat het zeer goed ontwikkelde berg toerisme (in tegenstelling tot backpacken!). Tal van routes, routes van enige complexiteit, gekenmerkt door nauwkeurige aanwijzingen en aangegeven op kaarten, zowel geschikt voor beginners en ervaren wandelaars.
Het is belangrijk om vooraf te weten het niveau van complexiteit. Ergens kun je zelfs met jonge kinderen, maar ergens moet beklimmen.

De Polen zijn heel goed gaan op contact, dus geen moeite met het kiezen van de route mag niet worden. Wij raden kopen een kaart van de "Tatra nationaal park" rechts in Zakopane. Het is zeer gedetailleerd en heeft iconen van complexiteit. Bijvoorbeeld, de uitroeptekens geven een bijzonder moeilijke gedeelten van de weg.
Wat moet ik dragen (voor mid-zomer soort dingen is niet nodig, en schoenen - het hele jaar door): Zware broek, jas, bergschoenen of stevige gesloten schoenen, hoed.

Zorg ervoor dat u een regenjas te kopen. Het kost een cent, maar zal je helpen in de regen, die kon vrij plotseling beginnen. Voorraad op water en voedsel, maar hoeft niet alles in uw handen! Rugzak - de beste helper.

In de avond in het hotel hebben we al onze camping spullen, en bereid voedsel en begon te wachten op de volgende fase van onze reis plezierig.
Ik wil zeggen dat de gemakkelijkste route en niet zwaar - het is 20 mijl (heen en terug) naar de zee OKU. Er is een zeer goed zicht en niet veel klimmen.
16 mei
Dit jaar hebben we gekozen voor een route naar de vallei van Five Lakes. Eerst reed een auto 15 mijl bewaakte parkeerplaats in de voorkant van de Tatra park, en begon toen de meest interessante.

Wij hebben geen rekening mee houden dat in mei zal een veel sneeuw hebben. Het was noodzakelijk om letterlijk nu klimmen knieen in de sneeuw. Dit was zo exotisch, dat onze metgezellen dat er zo veel plezier dat ze niet krijgen om te reizen dan ooit tevoren gezegd.

Vervoering veroorzaakte het bergachtige landschap. Onze meisjes zelfs zingen!
True, bereikten we deze zelfde meren zijn erg moe.

Maar aan het einde van elke route wordt een cache, waar u kunt eten en zet een zegel op de kaart of een andere plaats. Dit zegel symboliseert het feit dat u naar uw bestemming. Very cool idee. De regen, zoals we hadden verwacht, vonden we, maar niet nat.

De volgende keer zelf werd geprezen voor voorzichtigheid.
Tegen de avond, erg moe, keerden we terug naar de stad. Wij waren er een verplichte ding - een restaurant. Heerlijke Poolse gerechten voorbijgaan konden we niet. Probeer het!

Wij geven de voorkeur de varkenspoot (golonko). Na dit gerecht alleen maar moe retraites.
17 mei
Voor het vertrek naar Krakau, besloten we de kabelbaan klim naar de plaatselijke bezienswaardigheid - Mount Gubalowka. Een ander was de wens door te geven op een grote souvenir markt, die gunstig afsteekt bij de prijzen van de markten in de grote steden. Al deze wensen worden vervuld.

Ja, op de top van dit kleine berg is een prachtige attractie, zoals de bob, alleen in een ijzeren bak. Ride een must!
En toen was Krakau. Het is slechts 100 km van Zakopane. De avond hebben we traditioneel gewijd wandelen in het centrum.

Wij waren hier vorig jaar, dus nu kwam niet voor een lange tijd. Als er een kleine hoeveelheid tijd, is het beter om een ??verblijf van minimaal 3 dagen. De stad is niet zo'n grote als Praag, maar heel indrukwekkend. Goed om het pad van de Koningen wandeling en Wawel-kasteel te bezoeken. Als je tijd hebt en zou leuk zijn om rit langs de Vistula.
18 mei
In de ochtend ging naar de Wawel Castle, kwam uit het door de grot draak, maakte een hoop foto's en verhuisde naar Oekraine.

Wegen, zoals elders langs de route, was in perfecte kwaliteit, de overtreders niet zijn vervuld, niemand wordt gedrukt en geen inhalen 'op het voorhoofd. " In het algemeen is het een plezier! Op de grens bijna was dat niet. We reden naar huis in precies 1,5 uur en een uur later vestigde zich in Lviv. Op dezelfde avond en had op ons westers kapitaal van de wandeling. Zoals altijd met veel plezier!

19 mei
De hele dag nam de weg naar huis in Odessa. Waren zeer verbaasd dat de track Rivne Kiev voor het jaar drastisch is veranderd. Schudden als een wasbord. Op de manier waarop we telden de kosten, de mijl en liters benzine.

Dus dat niet hoefde te vervelen! Het belangrijkste is dat onze hele reis zonder problemen en enorme plezier gaf aan alle leden van onze kleine crew favoriete auto Mitsubishi.
TOTAAL 4615 km

Auteur: Anna Teryanik
Bron: Zaak

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.