The social network

picture picture picture picture
logo

De Zwakste Schakel, of waarom we niet in het netwerk

Nu zeer populaire netwerk agentschap. Ze zijn op ieders lippen, en toeristen hebben meer kans op een promotie bekend merk vertrouwen. Waarom uw kantoor is nog steeds onafhankelijk Antwoord: Ja, inderdaad, de toetreding tot het netwerk, of het openen van een reisbureau onder de merknaam bekende netwerk - nu de meest voorkomende manier die zowel beginners als ervaren reisagenten?. Deelname aan online reisorganisatie biedt duidelijke voordelen.

Dit is een deel van de reclamecampagne en naamsbekendheid en een hoger percentage van het agentschap commissie, te bereiken in sommige gebieden 20%. Maar in dit alles is er een keerzijde, die toeristen vaak zadumyvayutsya.Rassmotrim patroon van toeristische diensten markt. Toerist komt op een reisbureau beviel hem, en kiest de reis. Hij besluit met een reisbureau contract en betaalt de tour is het reisbureau. Er bestaat een risico hier?

Natuurlijk. Het bureau kan niet eerlijk zijn. Handmatig of manager zal toewijzen uw geld en vluchten naar een onbekende naravlenii. Groot is het risico?

Ik denk niet dat. Nog, het geld dat door een reisbureau voor een korte periode van tijd - dit is niet het bedrag waarvoor een normaal mens zou het risico hun reputatie en het verbergen van de wet van een mensenleven. In Bovendien, is dit risico sterk verminderd als het bureau niet werkt het eerste jaar of je persoonlijk kennen de leiders, die zich hebben bewezen als fatsoenlijke mensen. Dat is de reden waarom de consument, die niet kunnen profiteren van de persoonlijke aanbeveling, niet getwist naam te kiezen - en een fout maakt!

Deelname aan het netwerk - geen garantie voor fatsoen beginner bureau, en het netwerk is niet verantwoordelijk voor de daden van onafhankelijke juridische lits.Sleduyuschim schakel in deze keten is een touroperator, die tragentstvo lijsten ontvangen van de toeristen geld, en dat in feite, is de organisator de hele reis. Is er een risico? Aan de ene kant, verzekering is verplicht voor toeristen nu vertegenwoordiger reizen voor elke financiele garantie, die varieert van 30 tot 100 miljoen roebel.

Deze cijfers zijn verstrekt door banken en verzekeringsmaatschappijen en zijn bescherming van de belangen van de toeristen in het geval dat de reisorganisator of andere reden niet in staat was om toeristische diensten uit hoofde van het contract. Zodat hun toeristische geld terug zou komen in ieder geval, zelfs als de Tour Operator bleek te zijn failliet! Natuurlijk zijn er nog steeds de menselijke factor. Er kunnen fouten in ieder geval.

Het kan worden geboekt het verkeerde hotel, of op die data, het maken van een fout in de voorbereiding van documenten voor een visum - maar dit is zeer zeldzaam en meestal gewetensvolle touroperator besluit dergelijke kwesties in het voordeel van de toeristen door het aanbieden van adequate compensatie. Hier is de oplossing voor de reisagent - het aanbieden van toeristische diensten bewezen partners of kleine kantoren twijfelachtige kwaliteit, alleen maar omdat de prijs is ietwat menshe.I de laatste schakel in deze keten - is een tour operator partners - luchtvaartmaatschappij, spoor-, bus-vervoerders, het nemen van het bedrijf in de landen van bestemming toeristen.

Hier is het meestal neemt de risico's van de reisorganisator. Uitzondering sostavlyut uslgi vervoerders die vrij strenge voorwaarden te stellen. En, als toerist ticket beschikbaar is, dat is een rechtstreeks contract met de luchtvaartmaatschappij reiziger de reisorganisator is niet verantwoordelijk voor de daden van een partner.

Echter, touroperators proberen om betrouwbare partners die aan de beste prijs te werken met de juiste kachestvom.Teper kiezen voorstellen dat in deze keten dobavletsya een andere link - Online boeken center netwerk. Deze koppeling tussen reisbureau en dobavletsya touroperator. Zo, het reisbureau geeft het geld klant in het centrum bonirovaniya, en reservering centrum heeft, op zijn beurt - de tour operator.

Welke diensten worden geleverd op reservatie centrum, dat waarde toevoegt aan het product, met andere woorden, als gevolg van wat hij inkomsten altruists polchaet omdat we niet al het werk, maar als het vygodno.Tak - Reserveren centrum waant niets - he alleen verzamelt alle tours van reisbureaus en online boeken van tour operators hebben hun eigen naam, met een hogere provisie voor een groot volume. Een klein deel van de opdracht en houden een reservering centrum - hetzij in de vorm van directe betalingen van agentschappen voor deelname aan het netwerk of in een bepaalde hoeveelheid van het agentschap voor elke boeking - er zijn andere opties.

Het lijkt erop dat iedereen gelukkig is. Reisbureau gemakkelijk om te werken met een centrum in plaats van een hoop kleine partners, reisbureaus krijgen een hogere commissie, toeristen hebben de grootste kortingen van bureaus die hen door de hoge commissie. Maar stel je een situatie waarin leiderschap Reserverings Centrum kreeg de verkeerde mensen.

Als op dit punt de ketting breekt - reisorganisator is niet schuldig, hij niet polchil geld dienovereenkomstig hij annuliret boeken - en de toerist wordt niet betaald voor de reis. reisbureau vaak niet over voldoende financiele middelen om zijn eigen kosten te betalen alle ritten al betaald via tsenr reserveringen, moet alleen nog tot een faillissement. En dat zal, in dit geval een toerist?

Als er een reisbureau in de vorm van een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (LLC), en dit is de rasprostrannaya vorm, hij heeft 10.000 roebel kapitaal plus meubilair en kantoorapparatuur. Alles! Gelijkenis geval in het afgelopen jaar al heeft plaatsgevonden. Dit is een harde crash in bepaalde regio's van het netwerk van reisbureaus "op vakantie".

Een heleboel rechtszaken van de toeristen, de meeste reisbureaus ruine van het netwerk - dit is het trieste resultaat van het feit dat een van de leiders van het netwerk is verdwenen, samen met zijn vertrouwde met geld, geef ik de voorkeur aan blijken turistov.Poetomu hun trouwe klanten die niet gaan voor het gepromote merk, en voor kwaliteit van de dienstverlening.
Podgayko IV Cech Office Reizen TOUR framboos

Op onze site TOUR frambozen vindt u andere interessante artikelen over de Toerisme en reizen.

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.