The social network

picture picture picture picture
logo

Toerisme in Oekraine

Zomer zonnige ochtend. Bus haast zich naar het zuiden gebied. Het ruikt naar wilde bloemen en vochtige aarde. Kuddes koeien en paarden kauwend gras eenzaam.

Tiny zwembaden overeen met het blauw van de hemel. Op landelijke wegen zwaar geschokt. Maar na een afgesloten ruimte bus verse lucht direct in de longen en een klap in het hoofd, van waaruit pyaneesh en vergeet al de demagogie van de hoogte van de stad. Op deze manier, een honderd kilometer van het regionale centrum, in het dorp gebied Koropets Klooster, Ternopil, journalisten ging naar zo veel mogelijk te leren rest in de Oekraiense provincies.

En het belangrijkste - zie voor jezelf wat is een landelijke groene Toerisme. Alternatief Werkloosheid scherp in het oog van de Europese reisindustrie terug in de jaren '70 merkte op dat een gemiddeld inkomen stadsbewoners niet afkerig om te ontsnappen aan de drukte op het platteland. Bovendien zouden veel willen niet alleen ontbijten met verse groenten en fruit uit de tuin, verse melk te drinken, maar ook om kennis te maken met leven op het platteland, een hand op de agrarische arbeid.

In Italie, bijvoorbeeld, is het de mode om "verwijderen" nummer in de oude molen, en in Spanje - op een pittoreske boerderij. Oekraiens dorp trekt ook de natuur en gastvrijheid, maar de binnenlandse verwezenlijkingen op dit gebied meer dan bescheiden. Op het groene toerisme, we weten allemaal nog tien jaar geleden. Vandaag is de meest populaire gebieden gedefinieerd werden rest - het is de Krim en de Karpaten.

Onlangs werden toegevoegd aan de Dnjestr canyon, erkende twee jaar geleden, een van de zeven natuurwonderen van Oekraine. Koropets - een uniek dorp, gelegen tussen de schilderachtige heuvels als op de kust van de Dnjestr, die heet de "kleine Zwitserland.

Green toerisme hier begon te ontwikkelen als een alternatief voor de werkloosheid, waardoor mensen gaan hun hele families naar het buitenland te werken. - We herinneren ons allemaal wat we hadden zitten, en nu bijna elke - afbraak - zegt dorpshoofd Koroptsa Stepan Skrypnyk. - Een welkome rust - een extra inkomen voor een gezin, dus we begonnen met het groene toerisme te ontwikkelen in 2003. Helaas, terwijl veel bang dat de eigenaar van het landgoed moet worden geregistreerd en zakenman, diende geen enkele toerist heeft moeten betalen.

Maar onlangs, dit soort zaken begint te groeien, hoewel, en beweegt in kleine stappen. We zijn begonnen met wat werd meegenomen naar het afval om het toerisme te ontwikkelen, zoals in ieder geval, moest ik een inspanning te leveren: eerst met de Ternopil regionale afdeling van de Vereniging van de Oekraiense steden schreef een ontwerp en won een subsidie ??voor het ophalen van vuilnis, die meer dan een jaar onmiddellijk veroorzaakt bezoekers. Maar het werd duidelijk, gelukkig, niet alleen bezoekers, maar de lokale bevolking.

Nu Koroptse klaar om te ontvangen toeristen vijf moderne landgoederen, "ridge", die is een ecologisch schone ruimte, de nabijheid van de Dnjestr, waar u kunt actief ontspannen, natuurlijke grotten, grotten, watervallen, evenals architectonische - dezelfde beroemde paleis van de graaf van Baden in centrum van het dorp - de monumenten. - Voordelen van Landelijk Toerisme - onbetwiste - zegt directeur van de School of Music, Peter Sadowski, die was een van de eerste Koroptse uitgerust zijn huis onder een "groene" herenhuis. - Home sfeer, rust, schone lucht, een gevoel van intimiteit met de natuur. Is belangrijk en natuurlijke producten.

By the way, Koroptse tien honderdjarigen, die zich negentig. Wij bieden onze gasten heerlijke huisgemaakte maaltijden, traditioneel dorp. Op te ruimen het landgoed, Peter S., samen met zijn vrouw Oksana drie jaar om geld te verdienen in Engeland.

Op het erf naast de nieuwe eeuw is het huis waar ooit woonde. Nu is het graag vestigen toeristen, aangetrokken door de unieke sfeer van de oudheid, het eeuwige leven van de Oekraiense dorp. Zijn eigenaar biedt gasten een avond van muziek.

In de ene kamer staat een piano, dat klinkt heel vaak, toen de zonen thuis Peter Stepanovitsj, alle drie komen - Andrew, Yarema en Nazarov - als muzikanten. En de toeristen die willen een speciale exoten kan lodge in een oude houten kist in de kamer - "Op de Manger, Sadowski grap?. De prijzen zijn niet de manier beet, kunt u niet alleen rust in Koroptse - het project van het plattelandstoerisme zijn toegetreden tot de gemeenschap van de naburige dorpen van volwassen, helder, mond-Green, Goryglyady en fooi.

In elk van hen ten volle ziel, kijken naar het water rolt de Dnjestr als de wind is wandelen in de kruinen van oude bomen. "Probeer onze knoedels en kom terug om opnieuw te bezoeken" - smeekte ons uit Koroptsa bewoners. Ondanks het feit dat toeristen niet zo veel eigenaren zijn optimistisch en geloven: Een toerist gaat naar Oekraine dorp, omdat er op hem te wachten.

Bovendien, hoewel de rest in het buitenland, en interessant, maar thuis, zo mooi en toch onbekend, niet heeft verloren bij de douane, inheemse etnische groep en zijn bijzondere cultuur - dichterbij, meer echt en emotioneel. En zonder "groen" - de prijzen in agrousadbah beduidend lager dan in de beroemde resorts. De krant "Svoboda"
Nieuws Ternopil
afsha Ternopil

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.