The social network

picture picture picture picture
logo

Griekse economie

In januari 2002 Griekenland ging de eurozone. Deelnemen aan de euro die Griekenland de toegang tot bancaire leningen tegen lagere tarieven in vergelijking met leningen in drachmen (drachme - de Griekse nationale valuta).. in de internationale markt Dit is een stijging van het verbruik van goederen, die een sterke impuls op zijn beurt gaf aan de economie Gretsii.S 1997 en 2007 veroorzaakt, Griekenland heeft laten zien een sterke economische prestaties bijvoorbeeld, de BBP-groei bedroeg 4% (ter vergelijking Europese gemiddelde bbp-groei van 2%).

Economie van Griekenland

Echter, Griekenland, net als alle andere landen in de wereld gemeenschap, werden beinvloed door de wereldwijde financiele crisis in 2008. Opgemerkt moet worden dat te hoge betalingen in de publieke sfeer in Griekenland (bijvoorbeeld in Griekenland, ambtenaren salarissen van 13 en 14 te ontvangen) resulteerde in crisis land op de rand van verzuim.

De Griekse regering werd gedwongen om uitkeringen, wat natuurlijk veroorzaakt te verminderen een golf van demonstraties en protesten van de publieke sluzhaschih.Odnovremenno met de Griekse regering heeft een driejarig hervormingsprogramma in het land. Sinds 2012, Griekenland is van plan om het pensioenstelsel te hervormen, gezondheidszorg, de staat het aandeel te verlagen in bepaalde sectoren promyshlennosti.Osnovu Griekse economie is Toerisme.

Bijvoorbeeld, 73% van de opbrengst een deel van de Griekse begroting wordt gevormd door de Toerisme. Volgende in termen van omzet industrie in Griekenland zijn commerciele scheepvaart en landbouw.
Griekenland

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.