The social network

picture picture picture picture
logo

Trams in de wereld. In welke landen zijn populair trams

Het verhaal van de geschiedenis van de tram tramvayaMirovaya begon met een tram - een door paarden getrokken tram. De eerste tram zagen de mensen van Baltimore, Maryland, in 1828 godu.Dalee tram is geevolueerd, en paarden vervangen door het touw te trekken. Het gebeurde in 1880 in San Francisco. Touw, dat het rollend materieel getrokken, werd de veiligheid in een speciale sleuf, legde tussen de rails.

Overigens, de eerste tram op de kabel getrokken met succes overleefde tot onze dagen, en vandaag is een van de belangrijkste attracties van San Frantsisko.V tussen deze twee technologieen in een aantal steden in Rusland en Europa werkte Petrol trams. Echter, een hoge mate van lawaai en uitlaatgassen niet toegestaan ??om op grote schaal worden Petrol trams primenenie.S lange elektrische tram was weinig veranderd. Verbeterde elektrische motoren, salon werd meer comfortabel en veilig voor de passagiers.

Maar het basisprincipe van elektrische tractie en controle trams overleefde in de originele vide.Tramvai miraGRETsIYaNa steden in Griekenland tram verscheen al in de twintigste eeuw. In 1910 de eerste tramlijn werd gelegd in Athene. De eerste tram van Athene, en het was verouderd trolley, vervoerde passagiers in het midden van de Griekse hoofdstad op slechts een paar uur per dag, bij voorkeur 's ochtends en vecherom.Elektrichesky streetcar verscheen in Griekenland relatief laat, pas aan het einde van 1920.

Tram het transport problemen opgelost in Athene tot 1964, toen de toenmalige autoriteiten hebben besloten om de tram vanwege de hoge kosten van het leggen van nieuwe en in het werken om het oude Athene tram liniy.Vozrodilsya ondersteunen alleen 44 jaar, aan de vooravond van de Olympische Spelen te verlaten. Op het moment van de inhuldiging van de Olympische Spelen in Athene, de lengte van de lijn was iets minder dan 30 mijl. 26 haltes liggen dicht bij grote sportieve en toeristische voorzieningen gelegen.

In de dagen van de Olympische Spelen in Athene tram kruglosutochno.Srazu werkte na de afsluiting spelen de Griekse autoriteiten waren onder de indruk van het economische effect van transport, voor vele jaren werd beschouwd als onrendabel verrassing van de organisatoren was niet alleen zelfvoorzienend, maar ook gepland om pribylnym.Segodnya tramlijnen te creeren in Patras, Ioannina en Volos. Vermogen tweede stad van Griekenland - Thessaloniki zijn het verkennen van de installatie van de tram tram liniy.Suschestvennoe voordeel in Griekenland is dat de bouw van de metro - het kan niet lang vanwege de overvloed van archeologische vindplaatsen, verborgen in het binnenste van de aarde.

Volgens de Griekse wet, elke constructie, waarin alle historische artefacten gevonden voor onbepaalde tijd worden bevroren. Daarom, tram, schoon en stil vervoer, is voor de Grieken de ware genezing en de oplossing gas vervuiling en congestie in de grote gorodah.GERMANIYaPervy elektrische tram werd gedemonstreerd op een industriele tentoonstelling in Berlijn in 1879.

De uitvinder van dit monumentale voertuig - Ernst Werner von Siemens, de oprichter van de beroemde gelijknamige kompanii.Pervaya tram elektrische lijn werd geinstalleerd in de Berlijnse voorstad van Lichterfelde in 1881. Krachtig op het moment dat pyatikilovattny ontvangen elektrische energie geleverd aan zowel de rail. Spanning van 150 volt is gevaarlijk voor voetgangers, vooral bij nat weer, de tram bewoog zich langzaam, en het interieur waren verschrikkelijk ongemakkelijk.

Alle dezelfde tram bijna onmiddellijk verliefd op de mensen van Berlijn, zodat werd de meest populaire auto's. Al snel, de tram lijnen werden overal in Berlijn, en later ook tram verschenen in andere Duitse steden - Bonn, Hannover, Duitsland en Frankfurte.V tijdperk trams in de steden beeindigd. De Tweede Wereldoorlog. Geallieerde bombardementen vernietigde het grootste deel van de tramsporen in Berlijn, Leipzig en Dresden, en geld om ze te herstellen in de moeilijke naoorlogse jaren, helaas was het niet.

Daarnaast is vervoer over de weg in die tijd was veel zuiniger, en buslijnen kunt vrijwel onmiddellijk gelegd worden, omdat de bussen niet volgen enkele van de lijnen nuzhny.Odnako Berlijnse tram-en tramlijnen in diverse andere steden blijven bestaan. In Oost-Berlijn waren er ook trams Tsjechische productie, zoals de trams werden afgeleverd in de tram in Kiev, Kharkov en Donetska.Standartny Duitse coach tram vanaf het begin van de twintigste eeuw tot de jaren '50 bleef vrijwel ongewijzigd: twee houten banken langs de gepolijste auto, plaats tram gescheiden en een glazen wand, achter, deur naar passazhirov.Upravlenie tram had een houten wiel met een diameter van de helft van de moderne auto besturing.

Deuren geopend en gesloten hand, en de signalen werden gevoed door de bel, gelegen aan de buitenzijde van de auto waaruit de tram naar de cabine eenvoudig gehouden zijde shnur.V 50-60 jaar van de Duitse tram cabine is comfortabeler. Passagier bankje, hoewel nog steeds gemaakt van hout, staal en geinstalleerd meer comfortabel in rijen.

Er waren comfortabele handgrepen en de deuren werden geopend en gesloten автоматически.Предпоследнее generatie Duitse trams - stedelijke, stedelijke plodder van staal, aluminium en kunststof. Het enige concept dat rekening hield met de ontwerpers van de tram - het bespaart en een maximale capaciteit van wagons.

Helaas, de bouw van deze auto's moesten naar rechts op tijd te zijn bij het benzine was goedkoop, en de installatie van nieuwe manieren - integendeel, het is verschrikkelijk doroga.No nieuwste generatie van trams, die in al zijn glorie op de straten van Berlijn, Frankfurt, Keulen en vele andere steden Duitsland - is een andere zaak. Deze high-tech, comfortabele auto's, volledig veilig en besshumnye.ISPANIYaIstoriya tram verkeer in Spanje is niet veel anders dan collega's in andere Europese landen.

In Madrid, Barcelona, ??Sevilla, Toledo en trams verschenen in de vorige eeuw. Natuurlijk werden ze concurreren. En na een halve eeuw na de val van het Franco-regime, werden de trams vervangen door zuiniger op het moment dat avtobusami.I nu, na bijna 40 jaar na de afschaffing, de straten van Madrid is gekomen sprankelende tram.

Op het eerste gezicht is het een wonder van de moderne tramvaestroeniya lijkt meer op een hypermodern schip - slanke lijnen, grote ramen, en in - ". Vulling 'een volledige elektronische Het succes van de eerste tramlijn in Madrid was werkelijk oorverdovend. De stad autoriteiten hebben geinvesteerd in nieuwe voertuigen zo veel als 180 miljoen euro, maar na jaren van exploitatie hebben besloten om het project uit te breiden. De stad werd merkbaar vrijer van chadyaschimi bussen, en het verkeer op de wegen is aanzienlijk gedaald.

Daarnaast is de metro van Madrid, verstopte tijdens de spitsuren, gedurende vele jaren zou kunnen vertalen duh.Primeru Madrid werd gevolgd door andere steden in Spanje: Metro snel bleek, en in de industriele hoofdstad van het noorden, Bilbao. "Easy trein" zogenaamde Spaanse tram vervoert tot 180 passagiers, zonder enige drukte en drukte. Praktisch Spaans produceren op de lijn triple verbindingen, die sterk verhoogt hun рентабельность.ШВЕЙЦАРИЯШвейцарцы zoals altijd bleek te voorsprong op de rest te zijn.

In feite, na bijna een halve eeuw, de lijn ging internationaal ... tram. Ja, ja, je hoort het goed, deze tram passagiers vervoert van Zwitserland spa in de stad Basel Frankrijk. Eerder deze route verzamelt passagiers van Duitsland, Zurich, de financiele hoofdstad van het land, tram is op zich al de dominante wijze van vervoer: 63% van het personenvervoer in de stad wordt gedragen door de tram. De buurt van Zurich en Geneve tekort.

In deze stad aan de oevers van het meer dagelijkse tram vervoert tot 30% passazhirov.Shveytsarskie overheid, die betrokken over gas vervuiling van de steden, de belangstelling in het stimuleren van het gebruik van milieuvriendelijke onberispelijke vervoer. Speciale maandkaarten hebben recht op gratis transplantatie, en studenten en toeristen kaartjes zijn een grote meerderheid van de kantons van Zwitserland skidki.Podavlyayuschee verlaten metro-bouw in hun steden, in de overtuiging dat de tram is veiliger en stiller, en infrastructuur voor de tramlijnen - veel goedkoper. Tram in de wereld. In welke landen zijn populair vakantieoord tramsBron: Case - Immigratie en Onderwijs in het Buitenland

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.