The social network

picture picture picture picture
logo

Documentatie Centrum. Het grondgebied ...

Documentatie Centrum. Het grondgebied van de partij congressen III Reich.
      Ongetwijfeld, het Documentatiecentrum van de speciale, en niet alleen in architectonische termen.

Het is bemoedigend dat de aanpak van het thema van "nationaal-socialisme" is anders dan andere gedenkwaardige delen van het land ...
      De Berlijnse krant "Tagesspiegel"
      
        "Pin" van staal en glas dringt gemakkelijk de monumentale structuur. Het ontwerp snijdt diagonaal over het noordelijke deel van het voormalige hoofd van de hal congres van de nationaal-socialisten. Schapen harde vast te zitten in versteende dwaasheid van de grandeur.

Dit ontwerp - een duidelijk contrast ", zegt Stone", "Derde Rijk".
          Een karakteristiek kenmerk van de nieuwe documentatiecentrum op het grondgebied van de partij congressen in Neurenberg III Reich is zijn hal met meter dikke muren behandeld met een molen.
          De ontdekking van deze bijzondere leer van de Duitse geschiedenis vond plaats 04 november 2001 de bondspresident Johannes Rau. Maar Neurenberg eindelijk uit de schaduw van haar geschiedenis.

Tijdens de viering van de nationaal-socialisten (1933-1938 gg.) Franken hoofdstad was het centrum van propaganda. Adolf Hitler heeft van de voormalige keizerlijke stad congresstad "partiiynyh Congressen Reich." De nationaal-socialisten die gericht zijn verkozen tot "de kist van de juwelen van de Duitse Rijk" voor zijn "bruine" vakantie, om zo de traditie van de voormalige keizerlijke stad van de "Heilige Roomse Rijk der Duitse Natie" naar de "Derde Rijk" voort te zetten.

Op het partijcongres in 1935 werden bejubeld als 'raciale wetten "(Neurenberg Wetten), die Joden van alle rechten ontnomen en maakte de weg vrij naar de Holocaust.
        Van elk jaar bij parades en proclamaties van de mensen gedwongen te geloven in het regime en hun 'Fuhrer'. Propagandisten had de organisator van een 'volk gemeenschap ". Militaire kampen waren vergelijkbaar met de rituelen van de mobilisatie. Het was allemaal over de voorbereidingen voor de oorlog ...
         
        Voor het afhandelen van het bewustzijn van zo veel mensen wilden een passende stage.

En het was gepland. Albert Speer, Hitlers hofarchitect, ten zuiden van de stad besloten om een ??serie objecten te bouwen: de zogenaamde "Duitse Stadion" voor 400 000 toeschouwers voor de nazi-activiteiten, twee-kilometer "The Big Street" parade voor de Wehrmacht, "The March Field" voor de show-boy Nazi-leger. Het werd gebouwd heel 'veld Zeppelin "met de belangrijkste platform in de geest van het Pergamon Altaar.

Bouw "Congress Hall" (geplande capaciteit: 50 000) werd gesuspendeerd met het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Maar toch, deze massale, gekleed in graniet torso, is nu de grootste bewaard gebleven monumentale gebouw, omdat de nationaal-socialisten.
        Voor een lange tijd in Neurenberg wist niet hoe om te gaan met deze voor de hand liggende "getuigen" van de nazi-tijdperk.

Er werd besloten om ze het uiterlijk van de civiele gebouwen door het gebruik van een mondaine doel, dat was de oorspronkelijke uitstraling van de gebouwen te verwijderen. Sommige stappen zijn al gezet in het midden van de jaren '70 begon herdenken van gebeurtenissen. Het resultaat was een tentoonstelling van zijn "charme en geweld" op het podium Zeppelin.

Sinds 1985, de bezoekers begonnen om wat informatie hier te komen, vooral over de geschiedenis van het gebied van de nationaal-socialisten en alleen in de zomer maanden. Maar al snel het gerucht verspreidde zich door de opening van de permanente tentoonstelling.
          Nu elk jaar ongeveer 100 000 mensen bezoeken het gebied van de voormalige nationaal-socialisten, waar ze krijgen antwoord op hun vragen.

Tentoonstelling beoordeling is heet "Fascination en geweld."
         
         
        Een groot deel van de tentoonstellingsruimte - maar in het algemeen is 1300 vierkante meter. m - gelegen op de derde verdieping van het gebouw van de nationaal-socialisten.
              Auteur project - Gunther Domenig, hoogleraar Graz - won de architectuurwedstrijd in 1998, zijn deconstructivistische concept was overtuigend het tegenovergestelde van de bouw van de nationaal-socialisten. Hij breekt de strenge geometrie en monumentaliteit.

Destructieve bouw van de nationaal-socialisten op enigerlei wijze "niet is voltooid." Inserties en bovenbouw gemaakt Domenigom, houd je afstand. Domenig verzet zich tegen de symmetrie van de nazi's het opbouwen van hun ontwerpen in staal, beton en glas die volledig zijn verstoken van de juiste hoek. De botsing van de vorm van dictatuur en democratie, terrorisme en vrijheid tot uitdrukking door de taal van architectuur is zelf een evenement.

Central "stapel" draagt ??niet alleen een symbolische betekenis. Voorzichtig stijgen met een paar vliegtuigen brug opent bezoekers.
        Daarom, oud en nieuw is strikt afgebakend. Zo is de nieuwe, eenvoudige betonnen vloeren in alle kamers eindigend op vijf centimeter van ruwe, onafgewerkte stenen muren.

Deze permanente tentoonstelling is opgesteld in de eerste plaats aan de jongere generatie. De essentie van de tentoonstelling is verzonden met behulp van moderne media, veel videostantsy, audio-gidsen en scherpe beelden in 65-foto's en tekst staat.
          In 14 hoofdstukken, het komt uit NSPRG (NSDAP), de massa mythe en de 'cultus van de Fuhrer "van Neurenberg - de" stad van het III Reich partij Congressen, "de terreur en het ontnemen van rechten, belangenbehartiging en de realiteit van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust.

In dit geval de nazi-gebouw zelf is een pronkstuk. "Precies hetzelfde, voel het gewicht van het plafond en de muren, voel je je overweldigd door een stenen gewicht van de geschiedenis ', - schrijft het weekblad" Die vohe. " C Dak pand congreshal voor het eerst mogelijk gemaakt een sensationeel uitzicht op het hele gebied.
         
        Cinema en collegezaal, evenals "educatief forum" met twee grote vergaderzalen voor Dak gebouwen bieden een uitstekende gelegenheid om uit te breiden outlook bezoekers.

Uitgebreid leraar begeleidende programma - een hulp nog een nieuwe instelling.
        Musea, in samenwerking met verschillende partners, de Duitse musea bieden divers van aard en omvang van het programma van historisch-politieke vorming. 45-minuten gesprekken over verschillende onderwerpen (zoals het "systeem van terreur en concentratiekampen") om een ??rijke onderwijs-en project-dag (bijvoorbeeld op "rechts-extremisme").

Documentatie Centrum - dit is niet alleen een plaats waar hij werd uitgeroepen tot het nazi-regime. Bekijk moet ook naar voren worden gericht, het geweld en de rechtervleugel vandaag. Grotendeels te wijten aan zijn Neurenberg documentatiecentrum werd onlangs bekroond met een UNESCO-prijs voor het onderwijs in de mensenrechten.
              
              
              
              
          Het project wordt begeleid door de Raad van Toezicht en senior wetenschappelijke adviesraad.

Een lange tijd, Berlijn, Munchen verlaten van zijn deel van de verantwoordelijkheid voor de erfenis, die naar Neurenberg ging na de nazi's. Echter, het project werd beschouwd als een zaak van de hele natie. Nu de kosten van 21,5 miljoen dollar Duitse mark federatie, het land en de stad is verdeeld tussen hen in gelijke delen.

Het project wordt gefinancierd door hun toe te kennen een aantal particuliere en openbare instellingen.
        Zo, dit evenement is op vrijwillige basis en breed is een grote weerklank in Duitsland en in het buitenland ...
    
Auteur: Alex Dozmorov (Nyurnberg. Duitsland.)
Datum: 12.05.2005

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.