The social network

picture picture picture picture
logo

De aanschaf van een slaapzak - het is geen grap

Iedereen weet hoe belangrijk een persoon het leven van droom. Vooral hoogwaardige rest nodig in ongewone of extreme omstandigheden. Deze definitie is zeer geschikt wandeltochten, expedities en sport, zelfs gewoon uitstapjes van het huis met een overnachting in het veld. De basis voor een goede nachtrust in deze voorwaarden is een slaapzak.

Maar nu de winkels en bedrijven bieden zo'n diverse selectie die ogen te krijgen! Ik zou graag wat harmonie tussen prijs en kwaliteit te bereiken en een slaapzak die zal duren voor het jaar te kopen, zal weinig onderhoud zorg, en het belangrijkst - comfortabel.
 In een slaapzak geen klein detail: belangrijk en het materiaal waarvan het is genaaid en gesneden, en een vulmiddel.

Volgens de cut, zijn er een aantal belangrijke wijzigingen slapen: ten eerste, het is slapen, cocon, die niet kan worden ontbonden in een deken, en, anderzijds, - Bedden, dekens, die gemakkelijk worden omgezet in een deken.
    Om een ??slaapzak te kiezen - een kwestie van persoonlijke smaak, maar wij mee dat voor het vertrek van de onvoltooide villa op een auto meer geschikt voor een slaapzak, deken, en voor ernstige wandelen en klimmen expedities gebruikt cocons. Aangezien zij hebben minder warmteverlies en ze minder wegen.

Een deel van de "extremisten" zijn met korte slaapzak aan een riem, die heet "olifant voet ', een top te dragen (of vastgebonden) jasje.
    Slapen op het materiaal zijn verdeeld in natuurlijke en synthetische. Natuurlijke materialen die gaan slapen, is het meestal puur katoen of katoen in combinatie met iets.

Deze slaapzakken zijn ernstiger, absorberen meer vocht, minder duurzaam, en, nogmaals, meer geschikt is om te reizen nedalnih met de auto, omdat ze esthetisch meer op bed, een zacht, aangenaam om aan te raken, niet ritselen. Ze moeten ook mensen die allergisch zijn voor synthetische stoffen.
Synthetische slaapzakken lichter, meer beschermd tegen nat, duurzamer en makkelijker te wassen, en ze zijn duurder dan de zakjes met het gebruik van natuurlijke materialen.

Ten slotte is de fundamentele scheiding van de zakken moeten vulstoffen.
De eerste groep - het is donzen slaapzakken. Het is goed bekende voordelen van pluis, zoals een kachel, maar de belangrijkste parameter van keuze is de kwaliteit van de pluis, en niet de kwantiteit. Helaas, het pluis heeft zijn nadelen.

Bijvoorbeeld, kunt u niet gebruiken in natte omstandigheden, want ondanks de natuurlijke smering, en de speciale impregnatie neer perfect absorbeert vocht en droogt zeer slecht. Dus voor de winter wandelen in gebieden met een matige vochtigheid zachte slaapzak is groot, maar voor andere gevallen moet u kiezen voor andere vullingen.
    Synthetische fillers kan ook verdeeld worden in twee grote groepen - is sintepon en hol silicone fiber. Bedden Sinteponovye bekendste in dit land.

Zij zijn de goedkoopste, zijn ontworpen voor temperaturen van -5 tot een maximum van -10 graden, wegen tussen de 1100 tot 2300g en waren de meest voorkomende. In feite, voor een tochtje over de Karelische landengte in de zomer, voor water tours voor de zomer reizen naar het schiereiland Kola, voor de tuin en geven een perfecte optie - ". Goedkoop en smerig" dat wordt genoemd Het belangrijkste nadeel syntepon - snel genoeg "aankoeken", wat resulteerde in een paar jaar slaapzak verliest 20 procent van de thermische eigenschappen.

Alle indringender in de afgelopen jaren, we verklaren zich te slapen in met siliconen hol vulstoffen. Ze zijn licht (900g van), warm (tot -25 graden), gemakkelijk te wassen, snel droog, weinig vocht te absorberen. Deze slaapzakken hebben vrijwel geen nadelen, maar relatief hoge prijzen, hoewel de prijzen worden geleidelijk vallen met de opkomst van nieuwe, goedkopere technologieen.

Het principe van behoud van warmte in deze vulstoffen zijn min of meer hetzelfde: een holle "spaghetti" bevat de lucht, die niet geeft je de warmte van uw verlof. Deze materialen verschillen van elkaar in dichtheid, dikte van de vezels en het aantal interne gaten in elke vezel.
koop een slaapzak

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.