The social network

picture picture picture picture
logo

Onder de schaduw van de gevederde slang

Elke student, hoe slecht hij kan leren aardrijkskunde, weet dat de grootste stad van de aarde - dit is Mexico. In deze uitgestrekte metropool herbergt 20 miljoen mensen. Maar in aanvulling op de gigantische omvang van Mexico-City is opmerkelijk voor het feit dat keer op dezelfde locatie was een andere stad, die ook op een bepaald moment was de grootste in de wereld - het oude Tenochtitlan, de Azteekse hoofdstad van de staat.
Een van de belangrijkste attracties van Mexico-stad - op het gebied van de "Drie Culturen".

Aan haar zijde zijn oude structuren van Indiers, de kathedraal, gebouwd door de Spanjaarden, en moderne gebouwen. Dit gebied is de verwevenheid van verschillende culturen, typisch van Mexico, waar heden en verleden naast elkaar bestaan ??overal. Hoewel de Azteekse rijk allang verdwenen is onder de invloed van de conquistadores, de moderne Mexicanen zijn trots op inheemse verleden van hun thuisland.

By the way, de Indianen en nu een groot deel van de Mexicaanse natie, en velen van hen beschouwen zichzelf als rechtstreekse afstammelingen van de Azteken. Het is geen toeval op de armen van Mexico toont het oude symbool - de adelaar zittend op een cactus met een slang in zijn klauwen. Het logo dateert uit de tijd toen de Azteken het uitgestrekte centrum van Mexico zwierven.

De naam van de Azteken (die een combinatie van een aantal stammen) herinnert aan de legendarische voorouderlijk huis van het eiland Astlan ("plaats waar de reiger"). De exacte locatie is onbekend, maar de meeste onderzoekers geneigd te geloven dat de stam die oorspronkelijk leefde op de eilanden in de noordelijke Golf van Californie. Aztec omzwervingen duurde meer dan twee eeuwen. Volgens de legende had de god Huitzilopochtli beval hen te vestigen, waar ze zag een adelaar met een slang.

Alleen de komst van deze dieren in 1325, de Indianen ervoor gekozen om twee eilandjes vestigen in Lake Texcoco en het eerste wat legde de tempel. Het gaf aanleiding tot de constructie, wat resulteerde in een klein dorp veranderd in een majestueuze Tenochtitlan.
Afgaande op de beschrijvingen, deze stad was fantastisch uit.

Onder de blauwe oppervlak van het meer steeg de sneeuw-witte gebouw. Ze waren vele piramides, gevuld met goud en juwelen, vijf verdiepingen paleizen, rijkelijk versierd met bas-reliefs, sculpturen en fresco's, een bibliotheek met veel boeken in leren banden en houten, talrijke scholen en bad. Gelegen op het eiland van Tenochtitlan uitgebreid als gevolg van de "drijvende tuinen" chinampa. De Azteken bouwden hun in het ondiepe water van de bijbehorende manden met modder en zeewier en versterkt, door obsazhivaya randen wilgen.

In de kunstmatige eilanden vormden een netwerk van onderling verbonden kanalen, waarin levende vis en gevogelte.
De Azteken toonde zich als een ervaren bouwers en beeldhouwers, steenhouwers en juweliers. Bijzondere eer genoot van de kunst van het maken van producten uit de lichte veren van tropische vogels, die waren versierd met schilden van krijgers, kleding en hoofddeksels. Ze hebben zulke belangrijke voor de hele mensheid planten zoals mais, katoen, tomaten en vele anderen.

De Azteken waren grote liefhebbers van literatuur, poezie oefeningen en discussies voortdurend beoefend onder de adel. Tegen de tijd dat ze ingetogen een uitgestrekt gebied van de noordelijke regio's van Mexico tot de huidige grenzen van Guatemala. Haselenie Tenochtitlan ot150 genummerd tot 200 duizend mensen, en dat lijkt ondenkbaar in die dagen.

De stad, die het centrum werd van het rijk stroomden eerbetoon van veroverde stammen - voedsel, kleding, armor, juwelen, goud, zilver en slaven. De speciale fascinatie en mystiek van de Azteekse cultuur shows tot in het kleinste detail van overlevende monumenten van deze beschaving - van de grote piramides om de tekeningen op de schors. Echter, deze cultuur is in beweging bloed. Waarschijnlijk zal er geen meer zijn in de geschiedenis van de mensen die gevoed met een passie voor het menselijk slachtoffer als de Azteken.

Tijdens de grote vakantie werden gedood een groot aantal gevangenen. Zo werden bij de plechtige inwijding van de tempel god van de oorlog in Tenochtitlan in 1486 opgeofferd 20.000 mensen, en de kroning van keizer Montezuma werd gevangen dood 12 000 soldaten. Het is deze praktijk veroorzaakt de grootste afkeer van de conquistadores, die als een heilige daad om de mensen te vernietigen met een dergelijke onmenselijke rituelen.

Intussen is de Azteken waren bloedig-mindedness is ook te wijten aan zeer vroom. Over het algemeen waren ze zeer devoot - hoe groot was de rol van religie in het leven van de Azteken, kan beoordeeld worden uit het feit dat op het moment van aankomst van de Spanjaarden in het rijk, waren er meer dan 40.000 tempels. In de grootste - de 45-meter grote tempel in Tenochtitalane, die werkte aan de bouw van niet alleen volwassenen maar ook kinderen - geserveerd ongeveer 5000 priesters.

De Azteken hadden vele goden en godinnen, en ter ere van elk onder de knie zijn cultus. Gesofisticeerde religieuze rituelen onder meer de viering, vasten, zingen, dansen, het branden van wierook en rubber, maar ook als ritueel drama van de actie, vaak met offers. En voor die "aderlating" Er waren zeer aanzienlijk, naar het oordeel van de Azteken, de redenen voor dit.

Volgens de Azteekse mythologie, de wereld was vier tijdperken van de ontwikkeling, die elk eindigde met de dood van de mensheid: de eerste - van jaguars, de tweede - door de orkanen, de derde - uit de wereld van vuur, de vierde - van de zondvloed. Het moderne tijdperk van de Azteken "vijfde zon" zou eindigen in een verschrikkelijke aardbeving. Om te voorzien in de goden en de macht om de onvermijdelijke dood van het menselijk ras uit te stellen noodzakelijk waren offers.

De Azteken geloofden dat het bloed gevoed zon, de regen en zorgen voor een aards menselijk bestaan. Zo kunnen zij zelf waren het uitverkoren volk, wiens missie is om voor de ruimtevaart te vechten in een gevecht aan de kant van de zon, om de overwinning van licht over de duistere krachten van de macht 's nachts te vergemakkelijken. Om dit te doen, ze voortdurend oorlog gevoerd waarin de belangrijkste dapperheid werd beschouwd als de verovering van de vijand. Een krijger, gevangen vier gevangenen steeg in rang.

De Azteken maakte zelfs een speciaal getolereerd het bestaan ??van de grenzen van de onafhankelijke staten van de buren, dus het was met wie om te vechten. In de hele geschiedenis van de mensheid, is dit het enige voorbeeld van een grote staat geleide militaire operaties om de productie van meer en meer slachtoffers aan hun goden.
Echter, niet alle de goden van de Azteken waren bloeddorstig. Een van de belangrijkste goden van de Azteken - een symbool van goddelijke wijsheid, Quetzalcoatl.

Zijn naam betekent slang, gevederde Quetzal - de heilige vogel van de oude Maya's en Azteken. En de Azteken, en vele andere stammen wonen in Mexico en Midden-Amerika, gebonden met hem al zijn prestaties - de kalender kunst, kunstnijverheid, en de teelt van mais, Bestuur en Management staat .. Dit alles heeft geleerd mensen Ketsalkoatl. Hij had nooit menselijke offers - net bloemen. Maar de meest raadselachtige op deze manier was dat hij was lang, donker haar witte huid en.

Volgens de legende voer hij uit een onbekend land, vergezeld van een lange bebaarde mannen in gewaden. Deze gronden voor een groot aantal veronderstellingen gaf over wat er werkelijk de god van de Indianen was een Viking, als niet representatief voor het legendarische Atlantis. Wat het ook was, de legende van de "goede witte goden 'waren zo vaak voor bij de Indianen die ooit in Mexico bleek door de Spaanse conquistadores onder leiding van Hernan Cortes, nam hun gezanten Ketsalkoatlya.

Dit is in belangrijke mate bijgedragen aan de snelle verovering van het Azteekse rijk. Een paar jaar later een grote Azteekse rijk instortte onder de druk van een paar honderd conquistadores. Tenochtitlan was met de grond gelijkgemaakt, bedekt met zijn grachten, en de schatten geplunderd.

Op de ruines steeg Mexico.
Voor een lange tijd ergens bewaard gebleven resten van de oude gebouwen niet de aandacht te trekken. Archeologisch belang in de verdwenen Azteekse cultuur ontstaan ??na 1900 werd geopend op de hoek van de verwoeste tempel zelf. Meer recente opgravingen is gebleken dat een aantal van de Mexicaanse hoofdstad meer oude structuren. Nu zijn ze monumenten van de hedendaagse Mexicaanse hoofdstad.

Maar wat is nieuwsgierig. Niet ver van Mexico City zijn de ruines van een andere oude stad, zo oud dat het een mysterie, zelfs voor de Azteken. Dit Teotihuacan - de hoofdstad van een onbekende beschaving. Wetenschappers schatten dat hij ongeveer twee duizend jaar. En toen hij eenmaal was ook de grootste stad in de wereld, waren er meer dan 100 duizend mensen. Maar toen de Azteken kwamen naar Mexico, vonden ze de stad verlaten.

Volgens de legende, bouwde hij de reuzen en is ontworpen om mensen te veranderen in goden. Teotihuacan, waar nog steeds veel gebouwen van gigantische grootte, en heeft nog steeds vele mysteries. Maar dit is een thema single gesprek.

Andrei Polyakov, auteur van de site uitgegroeid tot de koning van de salsa!

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.