The social network

picture picture picture picture
logo

Riga

Riga

In de afgelopen 800 jaar, Riga in geslaagd om veel te zien. De stad werd gesticht door Duitse ridders in 1201, onder leiding van bisschop Albert van ridderlijkheid soort Appeldern. Willen pelgrims uit Duitsland aan te trekken, Albert maakte de pauselijke buly dat mag aflaat geven aan alle personen. En in 1204 de paus ondertekende een decreet over de oprichting van de Orde van het Zwaard met de onderwerping van Riga bisschop.

Tot 1257 bleef de residentie van het kasteel Uexkull, waarna de woning werd verplaatst naar Riga.
Tot in de 17e eeuw Riga bleef de Duitse totdat hij gevangen werd genomen door Zweden. Als gevolg van de Grote Noordse Oorlog (1721), werd een deel van het Russische Rijk.

In 1920 werd de stad de hoofdstad van de onafhankelijke Letland, gevolgd door de Sovjet-periode, en weer terug naar onafhankelijkheid. Al deze gebeurtenissen zijn, natuurlijk, kan geen invloed op het huidige uiterlijk van de stad, maakte het een unieke en in tegenstelling tot elke andere stad.
Riga is gelegen op de zuidelijke kust van de Golf van Riga Baltische Zee, en door de stad loopt de grootste rivier in Letland - Daugava.

Riga - economisch en cultureel centrum en een centrum van het onderwijs in Letland, waar de meeste instellingen voor hoger onderwijs in Letland, en het culturele leven is geconcentreerd. Riga vandaag de dag kan worden verdeeld in twee delen - de oude binnenstad en de tabloids gebieden.
 
Oude stad is bij uitstek een bezoek waard, dat wordt gewaardeerd door veel bezoekers naar de hoofdstad. Hier ziet u een scala aan architectonische monumenten gebouwd in de gotische, Barok, Classicisme, evenals Art Nouveau.

In 1997, de oude wijk van de stad werd opgenomen in de UNESCO-lijst van wereld cultureel erfgoed. Dit deel van Riga zal de sleutel niet alleen voor liefhebbers van architectuur, maar voor de liefhebbers van entertainment zijn. Veel restaurants, cafes, thee, bars en clubs zal verder genieten van de diverse sfeer van de stad. Dit deel van de stad slaapt nooit, en iedere avond kunt u een manier vinden om plezier te hebben.

Samen met de onstuimige leven in bars en clubs, de stad biedt een breed scala aan concerten. Op verschillende tijdstippen, Riga was een handelscentrum tussen de Oost en West. In het centrum voelt u zich de sfeer van een grote stad, waar luxe gebouwen tijdperk van Art Nouveau gebouwen zijn verweven met de jaren 30 en uitgestrekte parken en buiten gebieden van het centrum traject van hoge betonnen gebouwen, of zoals ze worden genoemd - slaapkamers, gebouwd in de 60e van de vorige eeuw.

In de stad, meestal in Pardaugava en op weg naar het vliegveld, nog steeds bewaard gebleven van de unieke houten architectuur. Als een object voor inspectie, ongewone hoewel, lijkt Riga Centrale Markt, gelegen direct achter het station en het busstation. Als de paviljoens van de markt verlaten door gebruik te maken van de Duitse keizer het leger hier hangars voor luchtschepen - zeppelin ooit sinds de Eerste Wereldoorlog.

Niet alleen bouwen de markt, maar de manier van handel, is niet gewend aan het ongewone leven van Riga's ogen. In de zomer moet u het Etnografisch Museum van de Wildlife, die is gelegen aan de rand van de stad, op slechts 15 minuten van het centrum te bezoeken. Het is een aangename plek om te wandelen, te combineren met een rondleiding door de historische Boeren boerderijen die typisch is voor dit gebied waren sinds de 17e eeuw.

Noisy en sereen tegelijkertijd, de ademhaling een lange geschiedenis en eeuwig jong, schudden de avond muziek van een groot aantal nachtclubs en rustgevende oor passanten fijne spel van straatmuzikanten. Niet te bewonderen is het simpelweg onmogelijk. Bezocht hier opnieuw, en opnieuw terug.

Echter, over en weer Riga presenteert een volledig nieuw, tot nu toe onbekende wereld en moeiteloos opent meer en meer geheimen.
Bron: Riga Letland

Riga

© Copyright reizen.folksy.info. Reizen, recreatie en stedelijke.